fbpx

Facelift Tesla Model 3 2023 “Highland”: pogled od zadaj, kakšen bo nov zadek – novi Tesla Model 3 kaže ta fotografija

Prenovljena Tesla Model 3 2023 z novo podobo zadka!

Facelift Tesla Model 3 2023
Foto: Jan Macarol

Prvi ekskluzivni vpogled v pričakovane spremembe pri Tesli Model 3 2024. Novosti, ki jih predstvaljamo napovedujejo predvsem na novo zasnovani zadnji del - torej kakšen bo zadek avtomobila, ki obeta svežino in napreden športni izgled. Slike kažejo, da bi facelift Tesla Model 3 2023, bolj znana kot projekt "Highland" lahko dobila dobiti precej močno spremenjen pogled od zadaj - torej povsem nov zadek.

Tesla, znameniti proizvajalec električnih vozil, je po šestih letih pripravljen na pomemben korak – obrazov “facelift” za enega izmed njihovih najbolj priljubljenih modelov, Tesla Model 3. Govorice o obetajočem se faceliftu za leto 2024 so na spletu vse glasnejše, industrija pa je polna špekulacij o tem, kaj bo prinesla ta prenova. Vse oči so usmerjene predvsem v zasnovani zadnji del vozila Facelift Tesla Model 3 2023 – študija zadka avtomobila, ki ga je za City Magazine Worldwide zasnoval naš sodelavec in oblikovalec, Jan Macarol. Za več podobnih študij se lahko naročite na njegov Instagram profil.

Facelift Tesla Model 3 2023 pripravljena na večje spremembe. Na podlagi doslej razkritih informacij in trendov, ki jih je Tesla postavila v preteklih letih, si upamo napovedati nekaj pričakovanj.

Facelift Tesla Model 3 2023 “Highland” – zadek avtomobila

Foto: Jan Macarol

Kakšen bo nov zadek avtomobila Tesla Model 3 2023 – Highland?! Zato začnimo na koncu, pri zadnjem delu vozila. Saj za njega ni bilo veliko vohunskih fotografij.  Verjamemo, da bo Tesla na tej točki spremenila tako zadnji odbijač kot zadnja prtljažna vrata. Prav tako je mogoče, da se bo oblikovanje zadnjih luči precej spremenilo, vse z namenom ustvarjanja bolj športnega in atraktivnega videza. Močno pričakujemo tudi večji, bolj poudarjen difuzor, ki bo vključeval odsevnike, ki so trenutno del odbijača. Nekoliko povečan in integriran bo tudi zadnji spojler. Mislimo, da bo z modelom 3 Tesla vpeljela centralno led svetilo, ki se bo raztezalo čez celoten del zadka. Hkrati bo močno posodobljena grafika zadnjih luči.

Facelift Tesla Model 3 2023 “Highland” – prednji del avtomobila

Foto: Jan Macarol

Kar zadeva prednji del vozila, pričakujemo osvežitev, vendar verjetno ne tako radikalno, kot bi morda želeli nekateri. Tudi ne tako radikalno, kot smo ji bili priča na nekaterih vohunskih fotografijah. Spremembe se bodo najverjetneje osredotočile na odbijač in prednjo havbo, medtem ko bodo levi in desni blatnik najverjetneje ostala nespremenjena. Verjamemo, da bo oblika odbijača prilagojena tako, da bo bolj aerodinamična in bo bolje poudarjala agresivnost in športnost avtomobila. Ter na nek način usklajena s spremembami zadka. Za same luči verjamemo, da se bodo predrugačile bv segmentu prednje pokorva in odbijača. Dobile pa bodo tudi spremenjeno grafiko.

Foto: Jan Macarol

Facelift Tesla Model 3 2023 – notranjost Tesline prenove

Kot pri večini prenov modelov, je notranjost tista, ki ostane v veliki meri nespremenjena. Seveda Tesla kot vedno lahko preseneti z nenavadnimi in inovativnimi rešitvami. Če sledimo trendom v avtomobilski industriji, lahko predvidevamo, da bodo zasloni večji, materiali kakovostnejši, morebitne spremembe pa so možne tudi pri oblikovanju volana. Verjamemo, da se bo umaknil les in da se bo mogoče pridružila kakšna nova barvna kombinacija.

V luči Teslinega poudarka na ekološki odgovornosti, bi bilo zanimivo videti uporabo novih, okolju bolj prijaznih materialov v notranjosti vozila. Glede na to, da Tesla nenehno išče načine za izboljšanje uporabniške izkušnje svojih strank, bi bilo morda smiselno pričakovati tudi nekaj izboljšav na področju udobja in ergonomije.

Pogon in tehnologija: Izboljšanje obstoječega ali nov pristop?

Ko gre za pogon, Tesla najverjetneje ne bo uvedla nobenih revolucionarnih sprememb. Podjetje je znano po svoji napredni tehnologiji električnih pogonov, zato je verjetno, da se bo osredotočilo na izboljšanje obstoječih tehnologij. Večja učinkovitost, daljši doseg in hitrejše polnjenje so področja, kjer lahko pričakujemo izboljšave.

Vstop v proizvodnjo: Kdaj lahko pričakujemo novi Tesla Model 3 2024?

Naše zanesljive vire namigujejo, da bo novi Facelift Tesla Model 3 2023 v testno proizvodnjo vstopil že julija, prava proizvodnja pa bo zagnana septembra letos, s čimer bi novi model lahko na cestah videli že do konca leta. Vse to so seveda le naše predpostavke, ki temeljijo na razpoložljivih informacijah in trendih v industriji. Ter glasnih govoricah specialističnih portalov. Za konkretnejše informacije bomo morali počakati na uradno predstavitev novega facelifta Modela 3. Ne glede na to, kaj bo Tesla prinesla, lahko pričakujemo, da bo vsaka nova različica njihovih vozil še naprej postavljala standarde v industriji električnih avtomobilov.

Facelift Tesla Model 3 2023 za leto 2024 obeta zanimive spremembe, ki bodo avtomobilu dale svež in moderen videz. Na podlagi trenutnih informacij lahko pričakujemo spremembe na sprednjem in zadnjem delu vozila, medtem ko bo notranjost ostala v večji meri nespremenjena. Toda s Teslo nikoli ne veste, kaj lahko pričakujete – vedno so polni presenečenj. Na področju pogona bomo najverjetneje videli izboljšave v obstoječih tehnologijah, z večjo učinkovitostjo, daljšim dosegom in hitrejšim polnjenjem.

Časovnica predvideva, da bo novi Model 3 na cestah do konca leta. S tem bomo imeli priložnost, da vidimo, kako se bo novi model uvrstil v Teslino linijo vozil in kako na nek način tudi počasi, a sigurno napovedal kakšen nov oblikovni trend.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.