fbpx

Fairphone Fairbuds XL: trajnostni korak v svet avdio tehnologije

Modularen dizajn, reciklirani materiali in pravična proizvodnja - Fairbuds XL

Fairphone Fairbuds XL
Foto: Fairphone
Zadnjič posodobljeno:

Leto 2023 prinaša nov val v svetu tehnologije: trajnostne slušalke Fairbuds XL od priznanega proizvajalca Fairphone. V času, ko se količina elektronskih odpadkov nenehno povečuje, Fairphone kaže pot do bolj trajnostnega pristopa v elektronski industriji.

Fairphone Fairbuds XL so oblikovani s poudarkom na dolgi življenjski dobi, recikliranju in socialni odgovornosti. S ceno 249 € niso najcenejše slušalke na trgu, vendar pa kot pravi pregovor: “Kdor kupuje poceni, kupuje dvakrat”. Modularen dizajn in možnost naročila nadomestnih delov preko priložene aplikacije “Fairsound”, omogočata enostavno popravilo, kar pripomore k daljši življenjski dobi izdelka.

Fairphone v svoje izdelke vključuje fairtrade zlato in uporablja različne reciklirane materiale. Fairphone Fairbuds XLL niso izjema. Izdelani so iz veganskega usnja, reciklirane plastike, cinka, in 100% recikliranega aluminija, celo torbica za prenašanje je izdelana iz recikliranega poliestra.

Foto: Fairphone

Podjetje se ne osredotoča le na trajnost, ampak tudi na socialno pravičnost. Fairphone za vsak par slušalk plača dodatnih 0,55 $ (cca 0,45 €), s čimer pomaga zapolniti plačno vrzel delavcem v proizvodnji. Poleg tega podjetje skupaj z dobavitelji izboljšuje delovne pogoje in kompenzira vse CO2 emisije, ki nastanejo med proizvodnjo.


Kljub trajnostnim in socialno odgovornim vidikom, Fairbuds XL ne žrtvujejo funkcionalnosti in kakovosti zvoka. S 40-mm dinamičnim gonilnikom in napredno tehnologijo za odpravo hrupa zagotavljajo odlično kakovost zvoka. Preko aplikacije “Fairsound” lahko uporabniki prilagodijo nastavitve zvoka, s štirimi vnaprej določenimi zvočnimi profili, ki so poimenovani po znanih mestih.

Foto: Fairphone

Kot je povedala Eva Gouwens, CEO podjetja Fairphone: “Po skoraj desetih letih izdelave trajnostnih pametnih telefonov, smo sedaj pripravljeni razširiti naš fokus in vnesti trajnost v novo kategorijo avdio izdelkov. Fairbuds XL so namenjeni uporabnikom, ki iščejo trajnostno alternativo in želijo spodbuditi spremembo v elektronski industriji.”

Fairphone z novimi Fairphone Fairbuds XL ni le naredil velik korak naprej v svetu avdio tehnologije, ampak je tudi pokazal, da se lahko tehnološki izdelki izdelujejo na bolj trajnosten in pravičen način. Čeprav gre za prve slušalke te vrste od znamke Fairphone, podjetje že namiguje na manjše modele v bližnji prihodnosti. Za tiste, ki želijo še bolj kompaktne slušalke, je na voljo tudi model True Wireless Stereo Earbuds (In-Ear).

Foto: Fairphone

S tem korakom Fairphone ne prinaša le novega izdelka na trg, ampak tudi odpira pomembno razpravo o načinu proizvodnje in uporabe tehnoloških izdelkov. Kot potrošniki lahko s svojimi odločitvami vplivamo na to, kako se tehnološki izdelki izdelujejo in kako dolgo jih uporabljamo. S podporo trajnostnim izdelkom, kot so Fairbuds XL, lahko prispevamo k zmanjšanju e-odpadkov in podpiramo pravičnejše delovne razmere v elektronski industriji.

Fairphone Fairbuds XL več kot le nov par slušalk. So simbol sprememb, ki so nujne v tehnološki industriji, in dokaz, da se lahko kakovost, funkcionalnost in trajnost združijo v enem izdelku.

Dodatne Informacije

fairphone.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.