Father’s Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka in razbremeni mamico

Father's Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka

O aktivnejšem vključevanju očetov v proces odraščanja njihovih otrok se v sodobnosti govori veliko – na Japonskem se potrebe po razbremenjevanju mater očitno še predobro zavedajo, zato so naredili napravo Father's Nursing Assistant, s katero lahko zdaj tudi moški podoji otroka.

Oče lahko stori za otroka čisto vsako stvar kot mater, le rojevati in dojiti ne more. Zahvaljujoč novi napravi, ki jo je razvilo japonsko podjetje Dentsu, bodo v bližnjih prihodnosti lahko tudi očetje dojili.

Father’s Nursing Assistant je pripomoček, katerega cilj je omogočiti očetom, da pomagajo pri stresnih nalogah, ki so običajno rezervirane za matere (dojenju). Da bi jih osvobodili bremena, so ustvarili snemljivo oprsnico z rezervoarjem za mleko, narejeno v obliki ženskih dojk – v eni dojki je rezervoar, v drugi pa silikonska bradavica, iz katere otrok je.

Father's Nursing Assistant
Father’s Nursing Assistant

Ustvarjalci naprave Father’s Nursing Assistant pravijo, da je v zgodnjih fazah otrokovega odraščanja vse usmerjeno na dojenje in spanje, zato so želeli ustvariti napravo, s katero bi razbremenili utrujene matere, ki lahko v času, ko očetje dojijo, spijo.

Naprava je ustvarjena v skladu z nasveti pediatrov in varušk, ki trdijo, da se otroci radi dotikajo prsi mater, medtem ko jih dojijo, saj jih mehkoba in toplota pomirjata, zato se naprava ogreva in tako simulira toploto materinega telesa.

Naprava je povezana s pametnim telefonom, ki meri podatke o pogostosti hranjenja. Kako deluje, si oglejte v spodnjem videozapisu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
dentsu.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi iPhone SE (2020): naslednik priljubljenega iPhona je končno tu!