fbpx

FAVOLINA BRESKOVA PITA Z ZVEZDASTIM JANEŽEM

Za testo: 500 dkg moke250 dkg masla1 žlica kisle smetane1 žlica belega vina1 noževa konica naribanega zvezdastega janeža2 vanilijeva sladkorja Za nadev: 1/2 kg svežih breskev ali nektarin,narezanih na kocke10 dkg rjavega sladkorja2 vanilijeva sladkorja1 ...

Za testo:

500 dkg moke
250 dkg masla
1 žlica kisle smetane
1 žlica belega vina
1 noževa konica naribanega zvezdastega janeža
2 vanilijeva sladkorja

Za nadev:

1/2 kg svežih breskev ali nektarin,
narezanih na kocke
10 dkg rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
1 žlica ruma
1 noževa konica zvezdastega janeža

Priprava:

Spečemo krhko testo. Ko je ohlajeno, ga obložimo
s predhodno skuhanim, rahlo zakarameliziranim
breskovim nadevom in ga obložimo
z vanilijevim sladoledom, ki ga potresemo z
naribanim zvezdastim janežem.

Recept so pripravili v Špageteriji in pizzeriji
Favola – Kaval Group, Dunajska 129, Ljubljana.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.