fbpx

Feng shui: pomembno je, kje v stanovanju hranite knjige

Foto: Darren Richardson / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Pazite, kje v stanovanju imate knjige, saj lahko slab prostor prinese negativno in zmedeno energijo v vaš dom! Če želite zagotoviti pretok dobre energije v hiši, berite naprej.

Marsikdo ima problem, kam postaviti knjižne police v stanovanju. Običajno izberete prostor, ki ostane, potem ko so glavni kosi pohištva razporejeni v prostoru. Vendar pa lahko na ta način blokirate pozitivno energijo. Feng shui uči, kako dati največ pozornosti orientaciji v prostoru, da bi si zagotovili blaginjo in napredek.

Knjižne police je potrebno postaviti v svetel in zračen prostor, kjer lahko raste ustvarjalna energija in pozitivno vpliva na našo energijo.

Nekatere najbolj znane teorije Feng Shuija uporabljajo kardinalne smernice za ustvarjanje osmih posebnih delov prostora. Vsaka smer naj bi imela edinstvene lastnosti pozitivne ali negativne energije. Znotraj te teorije bi moral biti zahod smer ustvarjalnosti. Postavitev knjižne police v zahodni del prostora bo povečala pretok ustvarjalne in intelektualne energije.

Vaša knjižna zbirka naj bo v središču. Foto: Pickawood O / Unsplash

Če ste zelo ponosni na svojo zbirko knjig, postavite polico v osrednji del hiše, da vas bo razveseljevala vsakič, ko boste vstopili v sobo. Energija, ki jo začutite, ko zagledate knjižno polico, se bo odrazila nazaj v prostor, kar bo povečalo pozitivno energijo in veselje v prostoru.

Dobro mesto je bližina sprednjega vhoda v hišo. Ta lokacija odraža pretok pozitivne energije in spodbuja kreativno razmišljanje.

V praksi Feng Shuija nered povzroča negativno in zmedeno energijo, ki lahko blokira pozitiven pretok energije skozi prostor. To se nanaša na nered v prostoru, pa tudi na nered na knjižnih policah. Zato je treba za čim večji pretok pozitivne energije redno čistiti police in knjige ter se znebiti starih in raztrganih, ki jih ne uporabljate. S tem onemogočite, da se stara in negativna energija ukorenini v vašem bivalnem prostoru.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!