fbpx

Ferrari SP48 Unica: še ena unikatna Ferrarijeva mojstrovina

Ferrari SP48 Unica; Foto: ferrari.com

Najnovejšo unikatno kreacijo ekipe Ferrari poganja V8 motor in je osnovana na aktualnem Ferrarijevem modelu F8 Tributo. Unikatni Ferrari SP48 Unica ima povsem svoj dizajn, ki bo zagotovo zadovoljil petičnega naročnika.

Unikatni Ferrari SP 48 Unica je osnovana na modelu F8 Tributo, kar pa je zaradi močno spremenjenega zunanjega videza skorajda nemogoče prepoznati. Unikatni ʺizdelekʺ je bil naročen s strani Ferrarijeve dolgoletne stranke, za katero pravijo, da je bila vključena v prav vsak korak v procesu izdelave.

Ferrari SP48 Unica; Foto: ferrari.com

Povsem novo oblikovan prednji del je bil narejen z uporabo različnih modelnih tehnik in 3D modeliranja. Na Unici je mogoče opaziti vpliv modela Roma, še posebno na podobno oblikovani prednji maski. Zadek je v primerjavi z modelom Tributo elegantnejši, odstranjeno je bilo zadnje steklo, okrogle luči pa so nadomestili tanjši trakovi LED. Nekaj spremembo je vidnih tudi na stranskem profilu, na katerem so drugačno oblikovane odprtine za zrak, ki so nameščene nekoliko nižje. Notranjost tokrat ni bila posebej predstavljena, je pa le ta v veliki meri podobna tisti iz modela F8 Tributo. Sedeži so oblečeni v lasersko perforirano alkantaro, enak material pa so uporabili tudi na drugih delih notranjosti.

Ferrari SP48 Unica; Foto: ferrari.com

Ferrari je prav tako skop s tehničnimi informacijami, lahko pa sklepamo, da SP48 Unico poganja enak 3,9-litrski V8 motor, kot ga najdemo v modelu F8 Tributo. Motor ima 710 konjskih moči in 770 njutonmetrov navora, od 0 do 100 km/h pa pospeši v vsega 2,9 sekundah. Najvišja hitrost ki jo doseže F8 Tributo znaša 340 km/h.

Dodatne Informacije

ferrari.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!