fbpx

Festival Indigo 2020: “Zdaj je prepozno”

Zlitje s sami seboj / Foto: Borut Bučo Bučinel

Festival Indigo 2020 bo potekal med 8. in 11. septembrom na različnih lokacijah po Ljubljani.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
različne lokacije po Ljubljani
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Peta edicija festivala Indigo bo potekala pod naslovom “Zdaj je prepozno” in pod pogoji, ki nam jih določa nova realnost. Svoboda kulture in mišljenja ima zato sedaj veliko večjo težo, da ne podležemo letargiji in nemoči, s katerima nas navdaja družbenopolitična sedanjost.

Z Goethe-Institut Ljubljana in mednarodnim heglovskim združenjem Aufhebung so organizatorji pripravili mednarodno filozofsko konferenco v počastitev 250. obletnice rojstva nemškega filozofa Hegla. Z zavodom Maska pa bodo na konferenci Prekarnost ali samoupravljanje? in na spremljajočih dogodkih obeležili 100 let od izida prve številke Maske. Festivalski program vključuje še dve premierni uprizoritvi Žigana Krajnčana, odprtje razstave svetovno priznanega ameriškega umetnika Tonyja Ourslerja, koncert Širom, sejem knjige umetnika Caffeine Hours in delavnico izdelovanja “brihtnih” majčk.

Tony Oursler, Eclipse

Festival, ki bo potekal na različnih lokacijah po Ljubljani (Trg francoske revolucije, Mestni muzej Ljubljana, Galerija Vžigalica, Atrij ZRC SAZU, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Narodna galerija, Slovensko mladinsko gledališče), ima brezplačen vstop – razen za predstavi Zlitje s samim seboj in Gejm. Bolj podrobno o programu si lahko preberete na uradni spletni strani festivala.

Dodatne Informacije

indigo.ooo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!