fbpx

Resepti: yksinkertainen nokkoskeitto

Preprosta koprivna juha

S prebujenjem narave nas je poleg regrata razveselila tudi kopriva. Tiste mlade so zelo zdravilne in povrhu vsega odličnega okusa. Poznate preprosto koprivno juho, ki je kot nalašč za spomladansko čiščenje telesa?

Tuo on preprosta koprivna juha, ki je ena okusnejših predstavnic lahkih in barvnih pomladnih jedi!

LUE LISÄÄ: Resepti: herkullisia saksalaistyylisiä pannukakkuja metsän hedelmillä

Za preprosto koprivno juho potrebujemo približno 5 pesti mladih kopriv.
Za preprosto koprivno juho potrebujemo približno 5 pesti mladih kopriv.

Recept za preprosto koprivno juho:

Sestavine za koprivno juho:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 pesti mladih kopriv
  • 1 čajna žlička sode
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • sol in mlet črni poper
  • malo mletega muškatnega oreščka

Postopek priprave preproste koprivne juhe:
Sesekljajte čebulo in česen. Očistite koprive. Na ogenj pristavite lonec z litrom vode, v katerega dodajte žličko sode bikarbone in koprive. Te za 30 minut potopite v vrelo vodo in jih nato ohladite pod tekočo hladno vodo. Kozico pristavite na ogenj. Dodajte žlico olivnega olja in čebulo. Pražite 5 minut in dodajte česen. Pražite še toliko, da česen prijetno zadiši. Dodajte koprive in zalijte z enim litrom vode. Ko juha zavre, jo odstavite in s paličnim mešalnikom spasirajte v gladko zmes. Začinite z muškatnim oreščkom ter solite in poprajte po okusu. Dodate lahko tudi smetano za kuhanje ali poširano jajce. Mmmmljask. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.