Recept: preprosta koprivna juha

Preprosta koprivna juha

S prebujenjem narave nas je poleg regrata razveselila tudi kopriva. Tiste mlade so zelo zdravilne in povrhu vsega odličnega okusa. Poznate preprosto koprivno juho, ki je kot nalašč za spomladansko čiščenje telesa?

To je preprosta koprivna juha, ki je ena okusnejših predstavnic lahkih in barvnih pomladnih jedi!

PREBERITE ŠE: Recept: slastne palačinke po nemško z gozdnimi sadeži

Za preprosto koprivno juho potrebujemo približno 5 pesti mladih kopriv.
Za preprosto koprivno juho potrebujemo približno 5 pesti mladih kopriv.

Recept za preprosto koprivno juho:

Sestavine za koprivno juho:

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 5 pesti mladih kopriv
  • 1 čajna žlička sode
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol in mlet črni poper
  • malo mletega muškatnega oreščka

Postopek priprave preproste koprivne juhe:
Sesekljajte čebulo in česen. Očistite koprive. Na ogenj pristavite lonec z litrom vode, v katerega dodajte žličko sode bikarbone in koprive. Te za 30 minut potopite v vrelo vodo in jih nato ohladite pod tekočo hladno vodo. Kozico pristavite na ogenj. Dodajte žlico olivnega olja in čebulo. Pražite 5 minut in dodajte česen. Pražite še toliko, da česen prijetno zadiši. Dodajte koprive in zalijte z enim litrom vode. Ko juha zavre, jo odstavite in s paličnim mešalnikom spasirajte v gladko zmes. Začinite z muškatnim oreščkom ter solite in poprajte po okusu. Dodate lahko tudi smetano za kuhanje ali poširano jajce. Mmmmljask. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
1. oktober: danes je mednarodni dan kave … in nikoli več je ne boste pili brez te sestavine!