Gluteenittomien uudenvuoden suklaakeksien valmistamiseen emme tarvitse erikoisaineita, kuten gluteenittomia jauhoja, sillä kaikki tarvittavat ainekset löytyvät täysin varustetusta ruokakomerosta.
Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.
Ainesosat:
- 200 g jauhettuja hasselpähkinöitä
- 100 g jauhettuja manteleita
- 250 g rozin
- 200 g tummaa suklaata
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
- 3 ruokalusikallista sokeria
- 4 munaa
- hyppysellinen suolaa
- sok polovice pomaranče
Käsitellä asiaa:
Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.