fbpx

Filmi, ki so nas očarali predvsem z modnim slogom

Hollywoodski srečni konci so nam sicer všeč, a kar nas pri večini najljubših filmov še posebno očara, je kostumografija oziroma moda. Oh, kako si želimo stopiti v čevlje prelepih junakinj in šarmantnih junakov…

Najbrž nismo edini navdušeni nad modnim slogom protagonistk in protagonistov filmskih platen, oblečenih v le najboljše kar ponuja modna industrija? Vsekakor obstajajo filmi, pri katerih ni poudarka na modi, vendarle pa jih obstaja kar nekaj, ki so nas navdušili in pustili brez besed. Pa poglejmo, kateri so na nas pustili največji modni pečat.

1. Clueless


Clueless očara s prikupnimi in predrznimi reki ter navduši z modo, saj v zgodovino do potankosti zapiše stil 90-ih.

2. A Single Man


Vse izpod rok Toma Forda je kakopak odlično. Vrhunsko je oblekel tudi glavne akterje v filmu, ki je postavljen v 60-ta prejšnjega stoletja.

3. Funny Face


Zabavna zgodba o prestižni modni reviji, ki išče nov obraz in svežo inspiracijo. Najde jo v obliki beatniško oblečene Audrey Hepburn. Čudovita 50-ta, obožujemo vas!

4. The Royal Tenenbaums


Wes Andersonovska popolnost v obliki Gwyneth Paltrow v kombinaciji krzna in Lacoste obleke ter Ben Stillerja v retro trenirki.

5. Heathers


Volančki, podložke za ramena in suknjiči – noro dobro, v kolikor vas navdušuje “power-suit” moda 80-ih.

6. Bonnie and Clyde


Uporništvo še nikoli ni izgledalo tako dobro. Še en film, ki prikazuje brezčasno beatniško modo iz 50-ih.

7. The Devil Wears Prada


Prada in Vogue. Lahko sploh še kaj dodamo?

8. Belle de Jour


Čudovit francoski film, v katerem kultna Catherine Denevue zasije v vsej svoji eleganci.

9. Annie Hall


Androgena Diane Keaton v odličnem filmu o odnosih in predvsem ljubezni. 70-ta pridite nazaj!

10. Sex and the City


Brez eklektične Carrie Bradshaw pri omembi mode v filmu pač ne bo šlo. Poročna obleka, ki jo junakinja nosi na svoji poroki, nosi podpis izjemne Vivienne Westwood.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!