fbpx

Filmska novost: Butec in Butec 2

Čeprav so nekatera filmska nadaljevanja butasta, pa verjetno nobeno ni bilo tako butasto kot Butec in Butec 2 (Dumb and Dumber To). To namiguje že kar originalni naslov, ki napačno črkuje besedo dve (pravilno je 'two' in ne 'to'), seveda pa je butasto le v metaforičnem smislu, saj ima vse tiste sestavine, ki so prepričali mlado in staro v izvirniku iz leta 1994.

Čeprav je neke vrste nadaljevanje prišlo na filmska platna že leta 2003 (Butec in Butec 2: Ko je Harry srečal Lloyda), pa smo morali na tega z originalno igralsko zasedbo čakati kar 20 let. Poleg Jimma Carreya in Jeffa Danielsa pa se vrača tudi motor ekipe, ki je zakrivila prvi del (brata Bobby in Peter Farrelly). Tako imamo pred sabo vse koščke sestavljanke za novo odlično situacijsko komedijo in ni se za bati, da bi film trpel za t.i. ‘napovedniškim sindromom’, ko epitom izda vse vrhunce filma in je na koncu edini zares dober material. Ob preverjeni formuli, z Jennifer Lawrence kot češnjo na torti, pa sploh ne.
Če med Harryjem in Lloydom še ‘klika’ tako kot nekoč, čeprav jima v glavi še vedno vse čisto ne ‘klika’, pa preverite v najnovejšem napovedniku.

In upam, da ne boste dejali, da sem malce čez les ob napovedi, da bo nadaljevanje v blagajne prineslo več kot 127 milijonov dolarjev, kolikor jih je sicer navrgel izvirnik.

Dodatne Informacije

Situacijska komedija, Butec in Butec 2 (Dumb and Dumber To)

Režija: Bobby in Peter Farrelly. Igrajo: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Kathleen Turner in Jennifer Lawrence.

Filmska premiera: 13. november,  Cineplexxu Kranj

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.