Filmski napovednik: Underworld: Blood Wars (2017)

Film Underworld: Blood Wars (2017)
Zadnjič posodobljeno: :

Kate Beckinsale se vrača kot usodna vampirka Selena v novem nadaljevanju filmske franšize Podzemlje (Underworld), Underworld: Blood Wars. Gre za peti film iz serije, ki prihaja pet let po zadnjem filmu Podzemlje: Prebujenje (2012). Skupno so filmi studiu Screen Gems navrgli 458,2 milijona ameriških dolarjev ob proračunu 177 milijonov, zato je logično, da se vojna med vampirji in volkodlaki kar ne konča. Ta del je bila sprva mišljen kot ponoven zagon franšize in brez neuničljive Beckinsalove, ki kot akcijska junakinja vztraja podobno kot Milla Jovovich v vlogi Alice v filmih Nevidno zlo.

Underworld: Blood Wars je akcijsko-fantazijska grozljivka, ki je nastala pod režisersko taktirko Anne Foerster (Criminal Minds). Gre za nadaljevanje četrtega dela z naslovom Podzemlje: Prebujenje iz leta 2012. Poleg Kate Beckinsale, ki je še petič smuknila v usnjeno opravo Selene, v filmu nastopajo tudi Theo James kot Selenin zaveznik (Razcepljeni), Tobias Menzies kot Marius, vodja volkodlakov (Igra prestolov), Trent Garrett, Lara Pulver, Clementine Nicholson, Bradley James in Charles Dance kot Selenin oče (Igra prestolov).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Nevidno zlo: Zadnje poglavje (Resident Evil: The Final Chapter, 2017)

Namesto usnjenega tokrat krzneni plašč.
Namesto usnjenega tokrat krzneni plašč.

V nadaljevanju priljubljene franšize o večni vojni med vampirji in volkodlaki (kaj drugega je še novega?) so vsi željni Selenine krvi, saj naj bi bila ta ključ do zmage (z njo naj bi volkodlaki postali nevidni). Zveni znano? V prvem delu Podzemlja so zaradi istega vzroka želeli kri Michaela Corvina, da bi z njo ustvarili mogočnega hibrida. Modni slog Selene se od leta 2003, ko je franšiza pognala korenine, ni kaj dosti spremenil, čeprav tokrat črn usnjeni plašč zamenja beli krzneni plašč. Trofeja? Morda izdelan iz volkodlaka? Tudi hladen in mračen ton filma ni izginil, zato pa ima franšiza prvič žensko režiserko, za katero je Underworld: Blood Wars režiserski debi.

Utrinki iz filma Underworld: Blood Wars:

Dodatne Informacije

Akcijska fantazijska grozljivka
Underworld: Blood Wars
(ZDA, 2017)

Režija: Anna Foerster. Igrajo: Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies, Trent Garrett, Lara Pulver, Clementine Nicholson, Bradley James, Charles Dance, Daisy Head, James Faulkner, Peter Andersson.

V kinu od 6. januarja 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Dokumentarni filmi o slavnih, ki bi si jih morali ogledati