Food Revolution Day bo poskrbel za zdravo prehrano

Zadnjič posodobljeno: :

Ker skrbimo, da iz malega zraste veliko in zdravo, moramo tudi poskrbeti, da naši otroci zaužijejo kakovostno hrano, o kateri jih je pametno poučiti že v njihovih najzgodnejših letih. Jamie Oliver se je pred leti odločil, da ukrepa, zato je začel s kampanjo Food Revolution Day, ki bo letos že tretjič dosegla naše kraje in v okviru najrazličnejših dogodkov pokazala, kako pomembno je izobraževanje na področju (pre)hrane.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različne lokacije po Sloveniji

Organizator

Foor Revolution Day

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Ni podatka

Jamie Oliver je nadvse zaskrbljen s prehranjevalnimi navadami pri otrocih, zato bo tudi letos 15. maja svet obkrožila kampanja Food Revolution Day. Gre za globalni projekt, kampanjo o zdravi prehrani, s katero bi otrokom predstavili zdravo in kakovostvno hrano, ki jo zaužijemo ali bi jo morali, od kod prihaja in kako vpliva na naše telo.

Oliver je namreč prepričan, da je treba otroke v izogib številnim boleznim, ki jih zaradi slabih prehrambenih navad čakajo v starosti, učiti o (pre)hrani. »S praktičnim, z zabavnim in zanimivim izobraževanjem otrok o zdravi prehrani, bomo otroko zagotovili znanja in spretnosti, ki jih nujno potrebujejo za bolj zdravo in srečno življenje. Pripraviti moramo praktično izobraževanje o hrani kot obvezen del vsakega šolskega sistema na svetu in zato sem tudi začel s peticijo, s katero k ukrepom pozivam vse države G20,« je pri svojem cilju neomajan slavni kuhar, ki nas tako vabi, da se na Dan revolucije hrane pridružimo številnim akcijam in dogodkom.

Pri nas otroke in vrtce ob mednarodnem dnevu Food Revolution Day na ustvarjalne kulinarične delavnice in natečaj vabita Zavod Kalejdoskop in Zdrava juhica. Rdeča nit delavnic in učenja bo skuštrani brokoli, ki ga bodo otroci spoznali pobliže, ga v okviru natečaja narisali, si izmislili zgodbo, pesem ali ustvarili lutko, nato pa si v družbi drugih malčkov zapisali recept za slastno juhico, ki jo bodo tudi skuhali in nato okusili. Skuštrani brokoli bo tako obiskal delavnice v Ljubljani v petek, 15. maja, v soboto, 16. maja, v Bohinjski Bistrici, na Štajersko pa prihaja v nedeljo, 17. maja. Svoj čas poslanstvu Food Revlution Jamieja Oliverja posvčeajo tudi v Društvu Planet Zemlja, ki so lani kulinarični dogodek organizirali v Izoli, načrti za letos pa so še v pripravah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noben me ne razume: dogodek za mlade, ki vrtijo svet