fbpx

Ford Expedition Timberline Off-Grid Concept: vse kar potrebujemo za pot v neznano

Ford Expedition Timberline Off-Grid Concept; Foto: media.ford.com

Ford Expedition je poznan predvsem po tem, da gre za velikega SUV-ja, ki ga v ZDA, pogosteje kot s terenom, povezujejo z dostavljanjem otrok v šole ali na trening. Da bi ga naredili bolj terenskega, so pri Fordu predstavili koncept Expedition Timberline Off-Grid, ki ima vse kar potrebujejo nadobudni avanturisti, za raziskovanje brezpotij.

Kljub temu da je Ford Expedition Timberline Off-Grid konceptno vozilo, vas prav nič ne more zaustaviti pri tem, če bi si želeli skoraj enakega naredili tudi za sebe. Za začetek potrebujemo strešni šotor Thule, ki ga pričvrstimo na strešne sani Ford Explorerja. 180˚ baldahin in prenosna zunanja prha, sta v tem primeru del kompleta in prideta skupaj s šotorom. Namestimo lahko še dodatne luči, ki bodo v primeru slabe vidljivosti omogočile nadaljevanje vožnje.

Ford Expedition Timberline Off-Grid Concept; Foto: media.ford.com

Da bi upravičili ime ʺOff-Gridʺ je potrebno nadgraditi še podvozje. V tem primeru so Explorerju vgradili vzdržljive amortizerje FOX Performance Elite Series, na 17-palčna platišča pa nadeli terenske pnevmatike v velikosti 35-palcev. Prav tako je bilo potrebno zaščititi menjalnik in za dodatnih 5 cm dvigniti višino avtomobila. Le ta se zdaj vozi 32 cm nad tlemi. Zadnja nadgradnja ni specifična zgolj za model Explorer, saj gre za mini prikolico Turtleback Expedition Series. Z njo si zagotovimo še več shranjevalnega prostora in zalogo mrzle in tople vode. Na voljo ima kuhinjo, s štedilnikom in pomivalnim koritom. Čeprav gre v tem primeru zgolj za Explorerjev koncept, tokrat ta le ni povsem daleč od realnosti, kot je po navadi v primeru konceptov.

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!