fbpx

Ford Puma 2024: preobrazba mestnega raziskovalca

Prodajna uspešnica z novim vetrom v jadrih

Ford Puma 2024
Foto: Ford

Za Ford Pumo, ki se po tiho postavlja v središče pozornosti po slovesu Fieste, leto 2024 prinaša osvežitev, ki bi lahko zlahka zgrešili, če ne bi bili pozorni na detajle. Ta urbani pustolovec, ki zaseda vrh prodajnih lestvic Fordovih potniških vozil v Evropi, se predstavlja z nekaj prefinjenimi dotiki, ki naj bi nadaljevali zgodbo o uspehu.

Zunanjost Ford Puma 2024 sicer ostaja zvesta svojim koreninam, a z nekaj novimi triki v rokavu. Novi žarometi zdaj svetijo s tehnologijo LED matrix, ki daje vtis, kot da Puma preži v noči z očmi velikanske mačke. Logotip Ford, ki se je neopazno prebil na sprednji del, kot da bi iskal svoje mesto pod soncem, dopolnjuje subtilno preobrazbo. Čeprav sprememb na zadku ni zaznati, pa izbira med šestimi novimi barvami in platišči, ki se spogledujejo z dimenzijami od 17 do 19 palcev, obljublja, da bo Puma pritegnila poglede.

Foto: Ford

Notranjost Ford Puma 2024 razkriva pravo revolucijo z namestitvijo sistema Sync 4, ki obljublja, da bo interakcija z avtomobilom bolj gladka kot kdaj koli prej. S preureditvijo armature so zdaj v ospredju dva zaslona, sredinski zračniki pa so se preselili nad novi 12-palčni zaslon na dotik, s čimer so ustvarili prostor za digitalno instrumentno ploščo, ki s svojimi 12,8 palci kraljuje levo od glavnega zaslona.

Foto: Ford

Pod pokrovom Pume, ki se ne ponaša z oznako ST, se skriva 1,0-litrski turbo motor, ki kljub svoji majhnosti ponuja presenetljive številke – bodisi 123 KM in 210 Nm (154 lb-ft) ali 153 KM in 240 Nm (176 lb-ft). Manjša moč zagotavlja, da bo Puma do stotice pospešila v 9,8 sekunde z ročnim menjalnikom, ali v 9,6 sekunde, če se odločite za sedemstopenjski avtomatik. Močnejša različica motorja pa obljublja, da bo do 100 km/h (62 mph) pridrvela v 8,7 sekunde, in to samo z avtomatskim menjalnikom.

Foto: Ford
Foto: Ford

Ford ne počiva na lovorikah in za leto 2024 napoveduje tudi prihod popolnoma električne verzije Puma Gen-E, ki bo delila platformo z bencinsko gnanimi sorojenci. Ta električni novinec bo, kot vse kaže, izdelan v Fordovi tovarni v Craiovi v Romuniji, kar dokazuje, da se inovativnost in tradicija lahko prepletata tudi na nepričakovanih tleh.

Foto: Ford
Foto: Ford

Tako Ford Puma 2024 stopa v novo leto kot pravi mestni junak, ki s svojo dinamično preobrazbo in tehnološko naprednostjo obljublja, da bo nadaljevala zapuščino svojega predhodnika, hkrati pa odpirala nove poti v svetu urbanega raziskovanja.

Dodatne Informacije

ford.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.