Za testo: 500 dkg moke250 dkg masla1 žlica kisle smetane1 žlica belega vina1 noževa konica naribanega zvezdastega janeža2 vanilijeva sladkorja Za nadev: 1/2 kg svežih breskev ali nektarin,narezanih na kocke10 dkg rjavega sladkorja2 vanilijeva sladkorja1 ...
Pour la pâte :
500 dkg moke
250 dkg masla
1 cuillère à soupe de crème sure
1 žlica belega vina
1 noževa konica naribanega zvezdastega janeža
2 sucres vanillés
Pour le remplissage:
1/2 kg svežih breskev ali nektarin,
narezanih na kocke
10 dkg rjavega sladkorja
2 sucres vanillés
1 cuillère à soupe de rhum
1 noževa konica zvezdastega janeža
Préparation:
Spečemo krhko testo. Ko je ohlajeno, ga obložimo
s predhodno skuhanim, rahlo zakarameliziranim
breskovim nadevom in ga obložimo
z vanilijevim sladoledom, ki ga potresemo z
naribanim zvezdastim janežem.
Recept so pripravili v Špageteriji in pizzeriji
Favola – Kaval Group, Dunajska 129, Ljubljana.