fbpx

Les desserts suédois sont à la mode : 3 recettes pour de délicieux après-midi

Les desserts suédois sont à la mode : 3 recettes pour de délicieux après-midi

Il y a des années, tout le monde était obsédé par le concept suédois du hygge, mais cette année, le monde des desserts suédois a pris d'assaut le monde. Comme nous suivons aussi les tendances, nous vous avons préparé 3 recettes qui rendront vos après-midi délicieuses.

Četudi je poletje pred vrati in mnogi že aktivnejše vadijo, se prehranjujejo Bonjour in se udeležujejo številnih tretmajev, ki bodo skrili strije, celulit in ostale “družbene nepravilnosti”, se je enostavno težko upreti “cukru” – hrani za dušo in telo, ki vam sicer ne bo zagotovila hranilne vrednosti, a vas bo napolnila z življenjsko energijo.

Včasih se enostavno morate ustaviti in prekršiti pravila. Zadihati. Uživati v trenutku, ki bo dobro del vaši duši. Umetnost dobrega življenja ni tako zapletena, kot se zdi – udoben sedež, lumière du soleil, svež zrak, slastne švedske sladice … se je za pritoževati? No, morda ni ravno prijetno to, da jih boste morali pripraviti, preden se lahko popolnoma izklopite, a naj bo tudi peka del vaše umetnosti dobrega življenja.

3 RECEPTI ZA ŠVEDSKE SLADICE:

Švedsko pecivo z limono in pastinakom

Voir ce post sur Instagram

Hope your Sunday is as sweet and bright as this zesty lemon cake 💛 I have adapted the recipe from the last issue of @bbcgoodfood magazine, and will be posting it on the blog tomorrow 🐝 Also, just want to say ‘hello’ to all new followers over here, I’m over the moon to have you all following along with my journey 💛 I would love to know where are you from? Where in the world are you based? Tell me, I’m all ears! . . ISO 100 f3.2 1/200 sec . . . #nothingisordinary #forkyeah #gatheringslikethese #bakersofinstagram #imsomartha #bakedfromscratch #foodadventure #realsimple #feedfeed #kitchenbowl #marthabakes #thebakefeed #inseasonnow #sweetcuisines #bakersgonnabake #gatheredstyle #f52grams #lifeandthyme #moodofmytable #lemoncake #lemonlove #simplethingsmadebeautiful #homemadefood #foodphotographerhampshire #scrumptiouskitchen #fromscratch #foodstyleguide

Une publication partagée par Anna Wierzbinska (@anna_wierzbinska) on

Ingrédients

  • 1 cela in ¾ skodelice + 2 žlici moke
  • ¾ skodelice sladkorja
  • 2 žlici pecilnega praška
  • 300 g pastinaka (nariban)
  • 2 žlici makovih semen
  • 3 limone (ožeta + naribana lupina)
  • ¾ skodelice olja
  • 7 žlic jogurta
  • 4 œufs
  • 1 tasse de sucre en poudre
  • borovnice za okrasitev po želji

Préparation

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. V pekač položite papir za peko.

V večji posodi združite sladkor, moko in pecilni prašek. V maso dodajte nariban pastinak, makova semena in limonino lupino. Vse dobro premešajte. Dodajte olje, jogurt in jajca. Maso vlijte v pekač in jo pecite 55 minut.

Medem ko se torta peče, združite limonin sok in sladkor, da nastane leden preliv, ki ga nato prelijete po ohlajenem pecivu.

Švedske palačinke

Voir ce post sur Instagram

#raspberrycrepes

Une publication partagée par Katharine Nohr (@triathlonnovels) on

Ingrédients

  • 1 cela in ¾ skodelice moke
  • pincée de sel
  • 1 cela in ¾ skodelice mleka
  • 6 žlic masla (stopljeno)
  • 3 oeufs
  • 1 žlica vaniljevega izvleča
  • malinov namaz, med, sveže maline in sladkor po okusu

Préparation

V večji posodi združite moko in sol. V manjši posodi združite mleko, maslo, jajca in vaniljev izvleček. Združite tekoče sestavine s suhimi. Dobro premešajte. Maso pokrijte in jo pustite počivati čez noč. Pred uporabo mora biti masa na sobni temperaturi.

Palačinke lahko pripravite v obliki torte ali jih “tradicionalno” zrolate. Obogatite jih z najljubšimi dodatki.

Švedski zvitki s cimetom

Sestavine za pecivo

  • 340 g mleka
  • 640 g moke
  • 34 g sladkorja
  • 14 g kvasa
  • ½ žlice soli
  • ½ cuillère à soupe de cannelle
  • ½ žlice kardamoma

Sestavine za polnilo

  • 128 g masla
  • 106 g rjavega sladkorja
  • 1 cuillère à soupe de cannelle
  • ½ žlice kardamoma
  • 1 jajce, sladkor po potrebi

Préparation

V manjšem loncu segrejte mleko (35 stopinj Celzija). V posodi od mešalnika združite moko, sladkor, kvas, sol, cimet in kardamom. Sestavine mešajte 15 sekund, nato jim dodajte mleko. Sestavine naj se mešajo 3 minute. Pecivo premestite v namaščeno skledo, ki jo pokrijte in pustite počivati eno uro.

V tem času lahko naredite polnilo – v večji skledi zmešajte maslo, rjavi sladkor, cimet in kardamom. Pomokajte delovno površino in testo razvaljajte, da nastane pravokotnik velikosti 9 x 15 cm. Nadev enakomerno razporedite po pecivu (do robov).

Testo prepognite tako, kot da bi zlagali pismo, ki se pregleda standardni ovojnici. Testo razrežite na 15 trakov (režete vzdolž krajše strani testa). Vsak trak povaljajte po površini, da nastane spirala. Testo ovijajte v krog, da nastane krog. Postopek ponovite.

Pokrijte zvitke in počakajte 30 minut, preden se lotite peke. Potem, ko testo vzide, ga premestiti v pečico, ki je segreta na 200 stopinj Celzija.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.