fbpx

Fragment 8: retro kamera za ljubitelje starega 8-milimetrskega filma

Retro kamera Fragment 8

Retro kamera Fragment 8 bo poskušala simulirati domače filme iz časov, ko smo svoje trenutke zajemali na filmski trak.

Kamera Fragment 8 nas popelje v začetke prejšnjega stoletja, ko je podjetje Kodak leta 1932 izdelalo 8-milimetrski film, ki je naposled pristal v domačih filmskih kamerah. Spomnimo se hollywoodskih filmov, v katerih junaki prek projektorja gledajo stare posnetke kar s traka. Podoben slog snemanja želi poustvariti ekipa, ki stoji za tem novim izdelkom. Kamera Fragment 8 bo namreč snemala kratke posnetke, dolge največ 120 sekund, njihov videz pa bo na podlagi izbranega filtra seveda starinski.

Kamere sicer ne bo treba navijati, saj bo povsem digitalna. V njej se skriva majhen senzor CCD, ki bo znal zajemati filmčke in “GIF” animacije v kakovosti 720 p oziroma fotografije v formatu JPEG. V osnovnem kompletu se skriva “osnovenobjektiv z zaslonko f/2, za višjo ceno pa je mogoče dokupiti različne filtre in 3 leče, ki še dodatno spremenijo videz posnetka. Kamera je majhna in zelo prenosljiva, a treba se je vprašati, ali v svetu, ko ima že vsak pri sebi pametni telefon, tovrstni retro aparat dejansko potrebujemo. No, svoj cilj je ekipa na Kickstarterju že presegla, torej je, kot kaže, kamera Fragment 8 zaželen izdelek. Trenutna cena je 109 dolarjev.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.