Fragment 8: retro kamera za ljubitelje starega 8-milimetrskega filma

Retro kamera Fragment 8
Zadnjič posodobljeno: :

Retro kamera Fragment 8 bo poskušala simulirati domače filme iz časov, ko smo svoje trenutke zajemali na filmski trak.

Kamera Fragment 8 nas popelje v začetke prejšnjega stoletja, ko je podjetje Kodak leta 1932 izdelalo 8-milimetrski film, ki je naposled pristal v domačih filmskih kamerah. Spomnimo se hollywoodskih filmov, v katerih junaki prek projektorja gledajo stare posnetke kar s traka. Podoben slog snemanja želi poustvariti ekipa, ki stoji za tem novim izdelkom. Kamera Fragment 8 bo namreč snemala kratke posnetke, dolge največ 120 sekund, njihov videz pa bo na podlagi izbranega filtra seveda starinski.

Kamere sicer ne bo treba navijati, saj bo povsem digitalna. V njej se skriva majhen senzor CCD, ki bo znal zajemati filmčke in “GIF” animacije v kakovosti 720 p oziroma fotografije v formatu JPEG. V osnovnem kompletu se skriva “osnovenobjektiv z zaslonko f/2, za višjo ceno pa je mogoče dokupiti različne filtre in 3 leče, ki še dodatno spremenijo videz posnetka. Kamera je majhna in zelo prenosljiva, a treba se je vprašati, ali v svetu, ko ima že vsak pri sebi pametni telefon, tovrstni retro aparat dejansko potrebujemo. No, svoj cilj je ekipa na Kickstarterju že presegla, torej je, kot kaže, kamera Fragment 8 zaželen izdelek. Trenutna cena je 109 dolarjev.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LG Puricare želi rešiti največjo težavo pri maskah – našo zmožnost normalnega dihanja