fbpx

Goodyear reCharge: pnevmatika, ki se obnavlja sama

Goodyear je pripravil prav posebno pnevmatiko reCharge, ki se bo sama obnavljala in se prilagodila voznikovemu načinu vožnje. Tehnologija je osnovana na pajkovi svili, inovativne pnevmatike pa bodo še posebej primerne za električne avtomobile.

Goodyear je gigant v industriji avtomobilskih pnevmatik, v zadnjem času pa nas vedno znova presenečajo s tehnološko dovršenimi koncepti pnevmatik. Najnovejša pogruntavščina, Goodyear reCharge, se razlikuje od ostalih konceptov in je po vsej verjetnosti najbolj inovativna. V konceptu reCharge se namreč skriva tehnologija, ki bo s pomočjo organskih materialov omogočala obnavljanje in prilagajanje pnevmatike. Vse, kar bo potrebno storiti je to, da vstavimo ′kapsulo′ v sredino pnevmatike in že bomo imeli obnovljeno, oziroma prilagojeno pnevmatiko. Ojačana vlakna, ki obnavljajo pnevmatiko, so osnovana na enem izmed najbolj vzdržljivih materialov na svetu, na pajkovi svili.

V teoriji bi to lahko pomenilo, da bomo imeli isto pnevmatiko lahko tako dolgo, kot si bomo lastili avtomobil. Napredna tehnologija z umetno inteligenco bo celo prepoznala način vožnje posameznih voznikov in jim glede na zbrane podatke priporočila, katero kapsulo naj vstavijo v pnevmatiko. Možnost bo izbire med kapsulami, ki so namenjene določenemu letnemu času, lokaciji (mesto, gore, določene prestolnice) ali vsakemu posamezniku, glede na njihov stil vožnje.

Goodyear reCharge
Goodyear reCharge

Dodatne Informacije

Več informacij:
goodyear-slovenija.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.