Google Pixel 3 in 3 XL: trioka posebneža iz Googla

Google je predstavil letošnja modela svojih telefonov, Google Pixel 3 in Google Pixel 3 XL, ki nadaljujeta s tradicijo čistega Androidnega uporabniškega vmesnika, ter fotoaparata, o katerem smo vedno govorili v presežkih.

Ker pa ljudje tudi telefone najprej kupujemo z očmi ter šele nato s pametjo in denarnico, lahko za novinca mirno zapišemo, da sploh nista videti slabo. Kar še posebej velja za večji Google Pixel 3 XL, ki se mu na vrhnjem delu »bohoti« zareza. Čemu se je tudi Google odločil zanjo, bo ostalo še nekaj časa neodgovorjeno vprašanje, sicer pa ima tudi ta telefon viden spodnji rob. Če je spodaj, čemu ne bi bil tudi zgoraj? Zaslon je kajpada OLED, ki naj bi bil boljši od lanskega, ki je bolehal za premikom barv, če smo nanj gledali pod ostrejšim kotom, predvsem pa je večji z diagonalo 6,3 palca ter ločljivostjo QHD+ (1440 x 2960 pik). Njegov manjši, predvsem pa nekoliko cenejši bratec Google Pixel 3 ima prav tako zaslon OLED, vendar je brez zareze, 5,5-palčni in polne HD+ razločljivosti (1280 x 2280 pik). Več pik na navpični stranici pri obeh telefonih gre na račun zaslonskega razmerja 19 : 9.
https://www.youtube.com/watch?v=vKSA_idPZkc
Drugače pa sta telefona pod pokrovom precej enaka. Operacijski sistem je Android 9, sistem na čipu Snapdragon 845, 6 GB RAM-a ter pomnilnik zmogljivosti 64 ali 128 GB. Oba imata enojno zadnjo kamero z 12-milijonskim tipalom, zaslonko f/1.8 ter širokokotni objektiv (27 mm) ter dvojno prednjo za sebke. Ti imata po 8-milijonsko tipalo in ena širok pogled, zato je na fotografiji več oseb in več podrobnosti, ne da bi morali raztegniti roko do onemoglosti ali uporabiti palico za fotkanje. Kajpada sta tako prednji kot zadnji fotoaparat močno podprta z »umetno inteligenco«, ki so jo za obdelavo fotografij razvili Googlovi algoritmi strojnega učenja. Google namreč želi obdržati ugled verjetno najboljšega fotoaparata v telefonih, čeprav za zdaj še vztraja pri enojni zadnji kameri. Med drugim ponujata telefona funkcijo Top Shot, zaradi katere bo vsaka fotografija posneta ob ravno pravem trenutku. Kamera posname serijo fotografij v HDR plus načinu, kar omogoča namenski čip, nato pa izberemo najboljšo.

Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

Oba tudi podpirata brezžično polnjenje do moči deset vatov, telefona pa prepoznata, kdaj sta položena na Googlov napajalnik Pixel Stand in temu primerno prilagodita prikaz uporabniškega vmesnika.
Brez trikov  nobenega telefona, na voljo bodo v črni, beli in roza barvi, pri nas ne bo moč kupiti. Kar je po svoje škoda, kljub na začetku prodaje relativno visokima cenama. 3XL bo namreč stal okoli 960, Pixel 3 pa sto evrov manj. Kupci pa dobijo tudi neomejen prostor za hranjenje fotografij v oblaku.

Google Pixel 3 XL in Google Pixel 3
Google Pixel 3 XL in Google Pixel 3

Dodatne Informacije

Več informacij:
store.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!