fbpx

Grad Socerb

(G)RAJSKO Z RAZGLEDOM Na pečini nad Socerbom, z razgledom na Tržaški zaliv, stoji grad. In za debelimi kamitimi zidovi in težkimi železnimi vrati se skriva restavracija. Majhna, a z dušo in srcem. Kakor je mojster Milan Graj pred leti kot DJ spretno vrtel »plate« v diskoteki, prav tako se danes ...

Osnovne Informacije
Naslov
Grad Socerb
Socerb 7
Ajdovščina
Povezava
Urnik
vsak dan med 18. in 22. uro, ob ponedeljkih zaprto
Kontakt
(05) 659 23 03

(G)RAJSKO Z RAZGLEDOM

Na pečini nad Socerbom, z razgledom na Tržaški zaliv, stoji grad. In za debelimi kamitimi zidovi in težkimi železnimi vrati se skriva restavracija. Majhna, a z dušo in srcem. Kakor je mojster Milan Graj pred leti kot DJ spretno vrtel »plate« v diskoteki, prav tako se danes urno suka po kuhinji in med mizami. Ponudba je pestra in domislena, od morskih pa do mesnih in zelenjavnih jedi. Prednost ponudbe je v tem, da nima ustaljenega jedilnika, temveč je ta odraz trenutnih razmer na tržnici. Tako je gost vedno znova prijetno presenečen. Navdušen je bil tudi monaški princ Albert. Pozornost si prav gotovo zaslužijo jedi iz morja, pripravljene na način, ki bo razveselil vsakega ljubitelja morske hrane. Dobro umerjeni dodatki že sicer bogatemu okusu rib in rakov dodajo še tisto malo več. Brancinov karpačo z medenim prelivom, sveže jadranske kozice na opečenih bu č – kah, karpačo iz hobotnice na popečeni rukoli z dodatkom tartufov ter svež jadranski škamp prelit z oljčnim oljem. Seveda ob kozarcu vina iz bogato založene grajske kleti. Toliko na kratko, da se vam pocedijo sline. Obisk je priporočljiv v vsakem letnem času, zdaj ko se bliža zima in bo okrog zidov zavijala burja, vsekakor pa poleti, ko lahko posedite na grajskem vrtu in prisluhnete, kako buči širno Jadransko morje.

Prejšnje
La Cantina

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.