Turistična kmetija Puklavec

Zadnjič posodobljeno: :

Po jeruzalemski vinski cesti na gobovo juho vinska cesta jeruzalem ponuja nemalo gurmanskega razkošja, zlasti jeseni, ko začne grozdje v soncu sramežljivo zardevati. Če se peljemo iz ormoža v smeri proti ljutomeru in zavijemo proti miklavžu, na vinski cesti kmalu opazimo smerokaze, ki skozi kajžar vodijo k turistični ...

Osnovne Informacije
Naslov

Turistična kmetija Puklavec
Zasavci 21
Miklavž pri Ormožu

Urnik

nepretrgano (kmetija je nastanitveni lokal)

Kontakt

(02) 719 65 00, 031

Po jeruzalemski vinski cesti na gobovo juho vinska cesta jeruzalem ponuja nemalo gurmanskega razkošja, zlasti jeseni, ko začne grozdje v soncu sramežljivo zardevati. Če se peljemo iz ormoža v smeri proti ljutomeru in zavijemo proti miklavžu, na vinski cesti kmalu opazimo smerokaze, ki skozi kajžar vodijo k turistični kmetiji puklavec v zasavcih. medtem ko se lačni popotniki odžejajo z bistro in hladno studenčnico, ki izvira v gozdu pod domačijo, gospodinja postreže s prleško pojedino. vsa hrana je domača: meso, zelenjava in začimbe, gobe pa nabirajo po okoliških gozdovih. puklavčevi ponujajo jurčke na razne načine: ocvrte, popečene na žaru ali pražene z jajci. zraven se prileže rukola, vse skupaj pa začinijo z bučnim oljem in balzamičnim kisom. pustite se presenetiti z lisičkami in ajdovo kašo, juha iz jurčkov pa je tako ali tako stalnica na jedilniku. mesojedci bodo gotovo navdušeni nad mesom iz tünke ali v krušni peči pečenim puranom, jagenjčkom ali svinjsko pečenko. k mesu postrežejo sezonsko zelenjavo in mlince ali rezance. kdor po vsem tem želi še sladico, dobi denimo ajdove pogače ali bučni zavitek. pri pojedini ni treba piti zgolj vode, puklavčeva klet je bogato založena z vini, pridelanimi v domačem vinogradu. še namig: gobe se neznansko dobro razumejo z naravnost osvežujočim šiponom.

Prejšnje
Pr’Kopač
Naslednje
Marche

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Cuckoo Cups odpira Kukušnjak, prav posebno butično trgovino, kot je še ni bilo