fbpx

Gugalnice v morju so tudi to poletje pravi hit: najlepše gugalnice na Jadranu

Foto: envato

Priljubljene gugalnice v morju so vsako poletje neizogibna postaja za popolne Instagram fotografije. Čudovita atrakcija, ki krasi številne plaže ustvarja nepozaben poletni spomin. Raziskali smo, kje vse na Jadranu se nahajajo morske gugalnice, ki jih je vredno obiskati to poletje.

Jadranovo, zaliv Grabrova

Jadranovo pri Crikvenici je lokacija z gugalnico v morju, ki je najbližja Zagrebu in zato priljubljena številnim obiskovalcem prestolnice. Nahaja se na peščeni plaži v zalivu Grabrova, kjer lahko uživate v čudovitem razgledu na otok Krk.

Stara Baška, Plaža Zala

Še ena čudovita lokacija z gugalnico v morju za nepozabne poletne fotografije se nahaja na otoku Krku v majhnem prodnatem zalivu Zala v bližini centra Stare Baške.

Arheološka plaža, Murter

Arheološka plaža Colenutum je prva arheološka plaža na Hrvaškem in edina, ki združuje zgodovino, arheologijo, oceanografijo in turizem. Gre za največjo plažo na Murterju. Gugalnica je postavljena tako, da lahko uživate v čudovitem prizoru sončnega zahoda ob opazovanju arheološke plaže in obzidja starodavnega Colentuma.

Carpe Diem, Hvar

Nahaja se v sklopu beach bara in nočnega kluba Carpe Diem na otoku Marinkovac, ki je od otoka Hvara oddaljen le kratko vožnjo z ladjo.

Moro Beach Stupe, Korčula

Prelepi otok Korčula se ponaša z več lokacijami, kjer najdete gugalnice. Ena izmed njih je na Moro Beach Stupe na otočku Stupa Vela, ki je dosegljiv s čolnom. Postala je prava senzacija domačih in tujih turistov.

La Ban’ya, Korčula

Gre za drugo lokacijo na otoku Korčula, kjer lahko najdete morsko gugalnico, ki je kot nalašč za fotografiranje. Nahaja se v Žrnovem, obdana pa je s čudovitim kristalno čistim morjem in pogledom na otok Pelješac.

Plaža Sumartin, Brač

Čudovito plažo Sumartin na enem največjih hrvaških otokov, otoku Braču, dodatno polepša tudi gugalnica v morju, ki jo je vredno obiskati za ustvarjanje čudovitih poletnih fotografij, pa tudi za uživanje v razgledu na Makarsko in Biokovo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!