fbpx
Foto: amazon

Matthew McConaughey avtobiografija Greenlights: to je ljubezensko pismo življenju

Zadnjič posodobljeno: :

Matthew McConaughey velja za enega najljubših hollywoodskih igralcev, ki z vsako novo vlogo premika meje. Svojo kariero je začel z vlogami v različnih romantičnih komedijah in se z leti prelevil v enega vodilnih dramskih igralcev.

Njegova sposobnost prilagajanja vsakemu liku, ki ga igra, ter fizična in psihična priprava, skozi katero gre, so mu prinesli tudi prestižnega oskarja. Gre za film Dallas Buyers Club, v katerem je šokiral s svojo fizično preobrazbo. Ker gre za igralca, ki nenehno premika meje, ne preseneča, da se poda v literarne vode. Poleg literarnega prvenca se Matthew lahko pohvali tudi s tem, da je postal profesor na Univerzi v Teksasu v Austinu.

Avtobiografija Greenlights, ki jo je Guardian razglasil za eno najboljših knjig leta, je osvojila milijone bralcev z neomajno iskrenostjo, nekonvencionalno modrostjo in lekcijami o življenju, polnem zadovoljstva.

“To življenje živim že petdeset let, dvainštirideset let poskušam rešiti njegovo uganko, zadnjih petindvajset let pa vodim dnevnike o možnih rešitvah te uganke. Zabeležke o uspehih in neuspehih, radostih in žalostih, stvareh, o katerih se sprašujem in kaj me na glas nasmeji. Kako biti pošten. Kako razbremeniti stres. Kako se zabavati. Kako drugim povzročiti manj bolečine. Kako me lahko drugi manj prizadenejo. Kako biti dober človek. Kako najti smisel v življenju. Kako biti bolj verodostojen do sebe. Zadnje čase sem zbral pogum, da odprem te dnevnike. Našel sem zgodbe, ki sem jim bil priča in izkušen, lekcije, ki sem se jih naučil in pozabil, pesmi, molitve, prepričanja o tem, kaj je pomembno, in množico avtomobilskih nalepk. Našel sem doslednost v načinih, kako sem pristopal k življenju, in to mi je dajalo več zadovoljstva tako takrat kot danes”, so besede, s katerimi Matthew McConaughey začne svojo avtobiografijo Zelene luči.

Zadnja posodobitev 2022-08-16 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!