HI KO FI: zlata skodelica kave v Mariboru

Zadnjič posodobljeno: :

HI KO FI je vizija Gregorja Blažiča in Matije Krebsa, ki sta mestu Maribor preprosto želela ponuditi drugačno, bolj transparentno kavo. Zaradi želje po dvigu kakovosti in kulture pitja kave želita ponuditi strankam samo najboljše. Kavno ponudbo dopolnjujejo še izbrana slovenska vina, pivo lokalne mikropivovarne in druge izbrane pijače. Ker ne želijo delati na embalaži, ampak vsebini, je lokal opremljen z vrhunsko opremo, ki pomaga doseči kakovostnejši končni produkt.

Osnovne Informacije
Naslov

HI KO FI
Tyrševa ulica 13
Maribor

Povezava

HI KO FI

Urnik

Od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 21.00, v petek od 08.00 do 22.00 in v soboto od 09.00 do 22.00.

Kontakt

Vse se začne z dobrim filtrirnim sistemom. Pri HI KO FI so si omislili reverzno osmoznega, ki poskrbi, da je voda vedno odlična. Kavo pripravljajo na aparatu LaMarzocco Stradi, ki omogoča odličen nadzor nad kavno ekstrakcijo. Tudi njihov mlinček za kavo je drugačen od klasičnih. Poskrbi, da se kava v njem ne zadržuje, tako da pade v vsak shot resnično svežih 21 gramov kave (v nasprotju s klasičnimi 6 do 8 grami).

Dobrodošli v HI KO FI v Mariboru!
Dobrodošli v HI KO FI v Mariboru!

Kava, ki jo imajo v ponudbi, se spreminja. Nekaj časa imajo naprimer vrste, kot so Kenya, Colombia, Costa Rica, spet drugič Ethiopio, Congo ali Guatemalo. Gre za t. i. single origin kave (ena vrsta kave). Nudijo pa tudi blend, kar je mešanica več različnih single origin kav. Tudi ta se spreminja. Kava, ki jo nudijo, je sezonska, trenutno pa čakajo na zelo sveže nove kave letošnje sezone.
Kavo pražijo sami v lokalni pražarni in ta je manj pražena od ostalih komercialnih kav, kar se seveda najbolj pozna pri okusu. Če ste navajeni grenkega okusa, je njihov svet kave popolnoma drugačen. Blend, ki je njihova najbolj pražena kava, ima namesto neprijetne grenkobe, grenkobo temne čokolade, okus tobaka ali oreščkov. Single origin kave (Kenya, Guatemala, Ethiopia) so znane kot sadne kave, saj imajo prevladujoče note sadnih kislin (ribez, jagoda, jabolko …). Z ustreznim praženjem tako dosežejo  uravnoteženo skodelico kave.

V HI KO FI-ju si lahko postrežete tudi sami.
V HI KO FI-ju si lahko postrežete tudi sami.

Ker prisegajo na svežino, lahko ob kavi pojeste tudi sveže pečen rogljiček ali spijete sveže stisnjen sok. Ob popoldnevih gostje radi posežejo tudi po hišnem vinu ali penini ter ostalih Marofovih dobrotah. So v večnem iskanju odličnih kapljic, zato imajo v ponudbi tudi šampanjce iz Francije (Drappier). Pivo je točeno in lokalno (Lobik), dve sta v stalni ponudbi, eno pa se menjuje. (Session).
Menu se sicer neprestano spreminja. Vedno so v iskanju novih kakovostnih produktov, ki bi lahko navdušili njihove stranke, kave so sezonske skozi celo leto.  Zaradi vedno spreminjajoče se ponudbe, so se odločili za samopostrežni sistem, kar pomeni, da stranke naročijo pri šanku, vodo si natočijo same, naročilo pa prinesejo zaposleni.

HI KO FI boste našli na Tyrševi v Mariboru.
HI KO FI boste našli na Tyrševi v Mariboru.

Ob obisku HI KO FI se lahko usedete v notranjosti, kjer so deli sten posvečeni kavi in t. i. tretjemu valu kave, na pultu pred kapalnim stolpom pa je tudi mini kavni priročnik, ki ga lahko gosti vzamejo tudi domov. Ob lepem vremenu je odprt tudi majhen letni vrt, ki so ga ohranili v neformalnem slogu tako kot večino notranjosti.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/hikofii

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odlična novica za vse ljubitelje potovanj