Za pripremu bezglutenskih novogodišnjih čokoladnih kolačića nisu nam potrebni posebni sastojci, poput bezglutenskog brašna, jer sve potrebne namirnice nalazimo u dobro opskrbljenoj smočnici.
Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.
Sastojci:
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 100 g mljevenih badema
- 250 g rozin
- 200 g crne čokolade
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
- 3 žlice šećera
- 4 jaja
- prstohvat soli
- sok od pola naranče
Postupak:
Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.