fbpx
Foto: FB Izletište Pekici

Hrvaška Provansa: pravljična polja sivke v Istri, ki jih želimo obiskati to poletje!

Zaradi čudovitih polj sivke popotniki z vsega sveta poleti potujejo v Provanso, čarobno francosko regijo, znano po neskončnih poljih te dišeče, vijolične cvetlice. Toda za uživanje v teh čudovitih barvah in vonjih vam ni treba potovati na jug Francije, saj se lahko tudi hrvaška Istra pohvali s svojimi pravljičnimi polji sivke.

V hrvaški Istri, v bližini krajev Štokovci in Svetvinčenat, stoji družinska kmetija Pekici, obdana s to aromatično rastlino, ki ustvarja čarobne prizore in vonje, v katerih boste brez dvoma uživali. Pravljično podobo polja sivke dopolnjuje čudovit kažun, eden od simbolov Istre. Gre za majhno pastirsko zatočišče iz kamna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Butković (@antoxnela)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by No Signal Trip (@nosignaltrip)

Poleg teh čudovitih prizorov Izletište Pekica pripravlja in ponuja tradicionalne jedi s pridihom sivke, ki jim dajo poseben okus in aromo. Posebnost tega letovišča je v zagotavljanju pristnih izkušenj, s katerimi lahko obiskovalci doživijo življenje družine, ki se ukvarja s kmetijstvom, začenši z obiranjem sivke in izdelovanjem spominkov iz sivke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Schmidt (@itssaraschmidt)

Če želite letos v živo uživati v teh pravljičnih prizorih, vam lahko zaupamo, da se ogledi polj sivke na posestvu Pekici začnejo 11. junija. Pred obiskom se morate predhodno najaviti (tako za polja sivke, kot za restavracijo). Termini ogledov sivke so od 9. do 12. ure in od 17.30 do 20. ure. Vse dodatne informacije najdete na njihovem profilu na Facebooku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #lovetotravel (@we_loveto_travel)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!