fbpx

Rifter Trail proga na ljubljanskem Golovcu: Peugeot v podporo gorskemu kolesarstvu

Golovec Rifter Trail, foto: Matevž Maček

Gorsko kolesarstvo je v Sloveniji v izjemnem porastu. Slovenci dokazujemo, da je kolesarstvo "naš" šport, saj se z njim se ukvarja vedno več rekreativcev. Pri tem so kolesarji v stiku z naravo, aktivnost vpliva na njihove motorične in funkcionalne sposobnosti in ima pozitiven vpliv tako na telesno kot tudi duševno zdravje.

V gorsko kolesarskem svetu postajajo vse bolj priljubljeni kolesarski oziroma trail parki. Največ obiska so deležni lokalni traili, ki jih gradijo in vzdržujejo prostovoljci, njihova uporaba pa je brezplačna. Običajno za določeno področje skrbi kolesarsko društvo, ki sredstva za urejanje trailov črpa iz prostovoljnih prispevkov članov društva, sponzorjev, organiziranimi turami in tečaji.

Golovec Rifter Trail, foto: Matevž Maček

V podjetju P Automobil Import so z veseljem prisluhnili prostovoljcem iz ŠD Golovec trails, ki na ljubljanskem Golovcu gradi in vzdržuje uradne gorsko kolesarske poti. Z društvom povezujejo gorsko kolesarsko skupnost v tem delu države in prestolnico postavljajo na svetovni gorsko kolesarski zemljevid. Društvo trenutno šteje preko 470 članov vseh starosti, organizirajo tečaje, otroške kampe, vodene ture, delovne akcije, njihov največji dogodek pa je tekma Enduro 4fun Golovec trails v sklopu ljubljanskega festivala Ljubljana MTB vikend. Tekmo, ki jo vsako leto obišče okoli 200 tekmovalcev iz več kot petih držav, bodo v letu 2021 organizirali četrtič.

Peugeot je tako pripomogel pri izgradnji novega traila na Golovcu in ga poimenoval Rifter, po avtomobilu, ki je pisan na kožo gorskim kolesarjem. Rifter trail tako nagovarja ljudi z aktivnim življenjskim stilom in tudi širšo skupino uporabnikov, tako, da jih spomni na aktivno preživljanje prostega časa in vzpodbudi umik iz urbanega okolja v naravo, ki omogoča duševno sprostitev.

Peugeot Rifter – avtomobil primeren za gorske kolesarje

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.