fbpx
Foto: Jan Macarol / City Magazine

Samsung Galaxy A72 – največji član družine Galaxy A

Oglasno sporočiloSamsung Slovenija

Samsung Galaxy A72 je večji brat pametnega telefona Samsung Galaxy A52. Ker sta v isti družini, si delita veliko odličnih skupnih genov. In zagotovo bo Samsung Galaxy A72 hitro premamil marsikoga. Poglejmo pravzaprav zakaj?!

Poslušaj audio Podcast – Samsung Galaxy A72

V ponudbi različnih modelov pametnih telefonov je Samsung nedavno predstavil kar tri modele Galaxy A serije. Serije, ki je daleč najbolj pomembna za to znamko, saj gre za najbolj prodajane Android pametne telefone na svetu. Tako je logična poteza blagovne znamke Samsung, da ponudi dimenzijsko večji telefon, ki premore praktično identični genski material kot Samsung Galaxy A52.

Video predstavitev – Samsung Galaxy A72

Osnova, ki jo torej morate vedeti, je da Galaxy A72 prinaša večji zaslon, nekoliko večjo baterijo ter telefoto kamero, ki je zamenjala globinski senzor. Ostalo pa je praktično identično kot pri modelu Galaxy A52. Ampak vse skupaj le ni tako enostavno. Poglejmo najprej skupne točke modelov Galaxy A serije.

Torej v notranjosti modela Galaxy A72 bije 8 jedrni procesor, ki mu pri delovanju pomaga 6 GB ali 8 GB delovnega spomina in 128 GB ali 256 GB prostora za hrambo podatkov. Telo telefona je vodotesno po standardu IP67, kar pomeni, da vas ne bo skrbelo, v kolikor vam pade v 1 meter globoko sladko vodo in ga tam ne pustite več kot 30 minut. Ima stereo zvočnike ter vtič za klasične slušalke, kar bo všeč marsikomu, ki premore set dobrih starih slušalk. Prav tako je mogoče njegovo baterijo polniti s 25W. Torej tako kot pri njegovem “manjšem” bratu. To so torej njune skupne točke. A poglejmo, kaj je pravzaprav drugače.

Samsung Galaxy A72 je nekoliko večji, a še vedno ne prevelik telefon.
Foto: Jan Macarol / City Magazine

1. Večji zaslon

Pametni telefon Samsung Galaxy A72 je večji, v praksi to pomeni nekje pol centimetra zaslonske diagonale. Ni veliko, a v družini A je to razlika med povprečno velikim pametnim telefonom in tistim, ki se umešča med velike telefone. Torej tiste pametne telefone, ki brez težav zamenjajo TV zaslone, ki jih v stanovanjih vijačimo na stene in iz njih odjemamo vsebine na zahtevo. Če ste uporabnik, ki veliko multimedije odjema prav na telefonu vas bo 6.7 inčni ekran s tehnologijo Super AMOLED in visoko frekvenco osveževanja 90Hz povsem zadovoljil. Tudi zato, ker je izjemno svetel, saj sveti od 800 nits. To pomeni, da pri gledanju na soncu ni nikakršnih težav. Gledanje filmov na plaži tako postane samoumevno. Zaslon se dinamično prilagaja svetlobi in samodejno določa frekvenco osveževanja zaslona ter tako skrbi za optimalno delovanje in varčevanje z baterijo.

Odlično oblikovanje in zanimiva barvna paleta, ki je decentno igriva in v stiku s trenutnimi modnimi paletami.
Foto: Jan Macarol

2. Večja baterija

Večjemu zaslonu služi tudi večja baterija. Telefon je dimenzijsko nekoliko večji, zato so razvojniki pri Samsung uspeli v telefon namestiti kar 5000 mAh baterijo. Z njo pa ne boste nikoli čutili “energijskega” pomanjkanja, tudi če ste zelo zahteven uporabnik pametnega telefona. Tudi takšen, ki včasih zažene kakšno igro ali telefon obremeni s snemanjem videov v 4K tehnologiji.

3. Nekoliko drugačne kamere

Sistem štirih kamer na zadnji strani telefona tokrat dopolnjuje 8MP telefoto kamera, ki zmore stabilizacijo OIS ter 3x optični zoom. Ta je zamenjala globinski senzor in na svojevrsten način nadgradila sistem kamer, ki je eden najbolj zanimivih in raznovstnih na svetu. Tako lahko uporabnik ustvarja fotografije s širokokotnim objektivom, ultra širokokotnim objektivom, makro objektivom ter telefoto objektivom. Širokokotni objektiv ter telefoto objektiv pa sta tudi dodatno optično stabilizirana. Če temu sistemu kamer prištejemo še odlično digitalno podporo fotografiji, pri kateri Samsung naravnost blesti, dobimo zavidljive fotografske lastnosti in odlične foto rezultate. Prav tako navdušuje možnost zajema videa v formatu 4K/30fps. Sistemu glavnih kamer se pridružuje še odlična “selfy” kamera na sprednji strani Galaxy A72. Ta zmore kar 32 MP, video zajema v 4K in podpira HDR.

Foto: Jan Macarol / City Magazine
Foto: Jan Macarol / City Magazine

Družina Samsung Galaxy A je prav zaradi modela Galaxy A72 izjemno raznolika in verjamemo, da boste po njem posegli vsi, ki so vam pomembne zgornje lastnosti. Ne glede nato ali se boste odločili za model Galaxy A52 ali za model Galaxy A72, trdimo, da gre za eno najboljših izbir v razredu pametnih telefonov pod 500 evri.

Dodatne Informacije

samsung.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!