Huawei Mate 40: je lahko tudi 2.295 evrov drag “flagship”

Kot je bilo napovedano, je Huawei uradno predstavil novo serijo telefonov Huawei Mate 40 v obliki zdaj že običajnega spletnega dogodka. Serija Mate 40 je sestavljena iz štirih modelov, ki jih zaznamujejo novi čipi, še hitrejše polnjenje, še bolj nore kamere in osvežena in izstopajoča oblika. Zaznamuje pa jo tudi model Huawei Mate 40 RS Porsche Design, ki premore kar 8 kamer na zadnji strani in cenovno znamko 2.295 evrov.

Letošnje leto je za Huawei posebno leto. Prvič v celoti ne more predstavljati svojih modelov telefonov s polno podporo Googlovih storitev. Enako velja za serijo telefonov Mate 40. Kljub temu se podjetje ne da in nadaljuje s predstavitvami izjemnih tehnoloških biserov, ki na papirju obljubljajo veliko. Direktor podjetja Richard Yu je tako predstavil štiri modele telefonov za prihodnost.


Glavna skupna karakteristika vseh modelov so zasloni z ukrivljenimi robovi, ki jih pri Huaweiju imenujejo Horizon Display, ter specifičen in drugačen dizajn kot ga ima konkurenca. Kar je dobro, saj smo naveličani popolnoma enakih telefonov in prav serija Mate tista, ki nekoliko odskoči. Čeprav ukrivljeni zasloni niso po okusu vseh, tudi ali predvsem zaradi izjemne občutljivosti na poškodbe. Je pa res, da je serija Mate prav zaradi tega videti zares premium. Omeniti je vsekakor potrebno procesor Kirin 9000, ki je prilagojen za 5G in je narejen za najsodobnejšo 5 nm tehnologijo, zaradi česar bo še bolj energijsko učinkovit. Zasloni “zastavonoš” so 90 Hz, kar je manj kot pri nekaterih drugih znamkah, a naj bi po mnenju Huaweija povsem zadostovali pri doseganju odličnega razmerja med porabo energije in uporabniško izkušnjo. Ker smo pri Huaweiju vajeni, da so izjemno pozorni na uporabniško izkušnjo in ročnost baterije, je to logična odločitev. Skupna lastnost cele družine pa je tudi izboljšan način Super Charge, ki omogoča seriji Mate res hitro polnjenje, ter kakopak sistem kamer, ki jih podjetje razvija z nemškim podjetjem Leica in so že pregovorno med najboljšimi na svetu. S tem namenom so bili prelomnih nadgradenj deležni ultraširokokotni objektiv, navdušujoč teleobjektiv (10-kratna hibridna povečava + 50-kratna digitalna) in zmogljiva visokoločljiva glavna kamera. Z dvojno kinematografsko kamero (Dual Cine) in dvojno ultra širokokotno kamero (Dual Ultra Wide Cine) je mogoče zajeti neverjetne širokokotne videoposnetke ali fotografije tako s sprednjim kot zadnjim fotografskim sklopom. Seveda je mogoče zajemanje videa v načinu 4K. To postaja standard vseh telefonov.

Podrobnosti: Mate 40 Pro in Mate 40 Pro +

Huawei Mate 40 Pro – dober kos strojne opreme!

Telefona imata velika 6,67-palčna zaslona AMOLED z ločljivostjo 2772 x 1344 in hitrostjo osveževanja 90 Hz. Oba modela imata pod zaslonom bralnik prstnih odtisov in ovalne odprtine selfi kamere, ki premore tudi 3D-senzor za napredno biometrično prepoznavanje obraza. Večji poudarek je Huawei končno dal tudi zvočnikom. Ti so stereo – torej dvojni – z domnevno za 150 odstotkov glasnejšimi nizkimi toni za boljšo izkušnjo poslušanja glasbe in prostoročno telefoniranje. Pri Huaweiju ugotavljajo, da vse več ljudi kliče prostoročno in je potrebno temu namenit več pozornosti, hkrati pa so velikokrat prav telefoni pravi mali prenosni zvočniki. Oba modela, kot že omenjeno, poganja novi 5nm Kirin 9000. Slednji ponuja kar 24-jedrno grafiko za še boljšo igralno izkušnjo, tretjo generacijo čipa 5G, še boljše NPU in ponudnike internetnih storitev. Oba imata 4.400 mAh baterijo s podporo za 66 W žično in 50 W brezžično polnjenje ter premoreta certifikat IP68, ki zagotavlja vodotesnost. Mate 40 Pro premore 8 GB RAM-a in 256 GB podatkovnega pomnilnika. Plus različica pa 12 GB RAM-a in 256 GB podatkovnega pomnilnika. Huawei Mate 40 Pro ima na hrbtni strani štiri kamere. Sistem je torej sestavljen iz širokokotne glavne kamere LEICA s 50 MP z objektivom f / 1,8 in OIS, izredno široko video kamero z ločljivostjo 20 MP f / 1,8 in 5-kratno telefoto kamero s periskopom s 13 MP in OIS. Različica Plus (+) pa ima tudi telefoto kamero z 8 MP.


Serija Mate Pro bo na voljo v petih barvah ohišja s steklom ali umetnim usnjem na zadnji strani.

Vsi telefone bo poganjal Android 10, z EMUI, brez podpore Googlovih servisov. To pomeni, da na telefone ne boste mogli naložiti tržnice Google Play, priljubljenega Gmaila ali Google Maps.

Prodaja se začne 3. novembra s cenami od 899 evrov za model Huawei Mate 40, 1.199 evrov za Mate 40 Pro, 1.399 evrov za Mate 40 Pro+ ter 2.295 evrov za Mate 40 RS Porsche Design.

Dodatne Informacije

huawei.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!