fbpx

Huawei Watch GT 2 Pro: korak višje

Hud časomer za pametno športno vadbo!

Huawei s svojimi časomeri navdušuje vse od prve generacije Watch GT. Gre za izjemno “večplastne” naprave, ki so hibridi med pametnimi in športnimi urami. To igro “nadgrajuje” z različico Huawei Watch GT 2 Pro.

Ocena bralcev3 Votes
96
85
Skupna ocena
Nakup na

Beseda “Pro” označuje nov model ure Huawei Watch GT 2. V osnovi gre za lepotne popravke, nove materiale ter nekaj dodane senzorike, medtem ko se “pod” pokrovom ne spremeni veliko. Ostaja praktično identično kot pri običajni uri Watch GT2, z edino razliko, da ura premore posodobljene senzorje. Tako Watch GT2 Pro premore merilec saturacije kisika v krvi. Novi so torej senzorji, ki jih lahko pričakujemo v tudi osnovni različici ure Huawei Watch GT 3, ko bo ta predstavljena v prihodnosti.


A vse le ni tako zelo enostavno. Ura je nekoliko večja od običajne in je tako videti mogočneje. Hkrati pa so uporabljeni novi materiali. Poudarek je tokrat na vzdržljivejšem safirnem steklu in okvirju, ki je iz titana. Rezultat je tako izjemno lahkotna ura, ki je nekoliko večja od običajne Watch GT 2. Zaslon je tako identičen kot pri klasični GT 2, a izpade večji, saj je obroba zaslona večja. Prepričani smo, da bo to všeč vsem ljubiteljem velikih moških ur. Dizajn je vsekakor izboljšan, občutki materialov pa odlični. Zadnja stran na primer ni “plastična”, temveč je tokrat steklena.

Spremljevalec vadbe

Ni le pametna ura. Je tudi odličen spremljevalec športnih aktivnosti.

GT 2 Pro ponuja množico spremljanja podatkov in je kot tak odličen sopotnik športno aktivnih. Mogoče je spremljanje več kot 100 načinov vadbe. Tudi spremljanje smuke, kjer spremlja podatke kot so srčni utrip, povprečna hitrost, največji naklon proge, razdalja. Prav tako pa lahko na primer pri golfu analizira vašo držo zamaha in nudi nekatere referenčne podatke, kako izboljšati igro. Pohvalno je, da začetek vadbe ura zazna tudi sama in vam ponudi vklop. Hkrati pa skupaj z aplikacijo Huawei Health svoje vadbe dobro “analizrate”. Pri tem vam lahko pomaga podatek VO2Max3, ki pove najvišjo stopnjo porabe kisika med postopno vadbo in s tem odraža kardiorespiratorno sposobnost in vzdržljivost pri vadbi. Tako na nek način meri vašo kondicijo.

Nakup brez DDV na Amazon Business

Izdelek predstavljen v tem zapisu lahko takoj kupite na Amazon.de, brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se na Amazon registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanez za DDV.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Funkcije ure so resnično bogate in v prav ničemer ne zaostajajo naprimer za zadnjo generacijo pametne ure Apple Watch.

Kup “edinstvenih” dobrot

Ura ima nekaj odličnih lastnosti, ki so precej edinstvene. Tako naj bi na primer zaznala nenadni padec zračnega tlaka ter vas tako opozorila na prihajajoče neurje. Prav tako ima funkcijo “Route back”, ki omogoča posnetek prehojene poti prek zemljevidov in GPS-a. V kolikor bi v gorah ali gozdu zašli, lahko z uro enostavno najdete pot nazaj.

Še vedno odlična ročnost baterije

Pametna ura – Huawei Watch GT 3 Pro

Ure Huawei so že nekaj časa znane kot tiste, ki jih boste polnili izjemno malo. Eno polnjenje lahko zagotavlja do 2 tedna zmerne rabe, trdi Huawei. Seveda ob pogoju, da ne boste vsak dan z uro tekli in uporabljali GPS. Takrat boste po polnjenju morali poseči večkrat. A je pri tem razveseljivo, da s 5 minutami brezžičnega polnjenja lahko uro dopolnite za 10 ur delovanja. V resničnem življenju bo ura izgubljala nekje 12 odstotkov dnevno. Ob resni rabi pa jo boste polnili enkrat tedensko. Kar je vseeno za tovrstno napravo odličen rezultat. Ura se bo popolnoma izpraznjena napolnila nekje v 3 urah.

Kjer so plusi so tudi minusi

Huawei še vedno ni omogočil povezljivosti z aplikacijami kot je Strava ali Google Fit. To pomeni, da če ste te aplikacije uporabljali v preteklosti z to športno uro ne boste mogli prenašati podatke v te aplikacije. In boste izgubili precej zgodovine vaših vadb. Ker podatkovna povezava enostavno ni omogočena. Kljub temu, da je aplikacija Huawei Health, res dobra, bodo mnogi to povezljivost pogrešali. Je pa razveseljivo, da ura in aplikacija dela odlično tudi na telefonu Apple iPhone. Kar me je osebno presenetilo!

Pro se od klasičnega modela razlikuje precej! Poudarek je na boljših materialih!

Huawei ima v zadnjem letu izjemne težave s trgovinskim sporom med ZDA in Kitajsko. A kljub temu še vedno izdeluje izjemno strojno opremo. Mogoče je eden boljših dokazov prav ura Huawei Watch GT2 Pro, ki je vsekakor med najboljšimi izdelki v svojem segmentu. Tudi cenovno postavljena na primerno mesto. In tudi zato jo lahko le priporočamo!

Pametno uro Huawei Watch GT2 Pro lahko kupite na nemškem Amazon.de, za ceno od 279 eur dalje!

Nakup brez DDV na Amazon Business

Izdelek predstavljen v tem zapisu lahko takoj kupite na Amazon.de, brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se na Amazon registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanez za DDV.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Huawei Watch GT 2 Pro
Naše mnenje
V osnovi gre za lepotne popravke, nove materiale ter nekaj dodane senzorike, medtem ko se “pod” pokrovom ne spremeni veliko. Vseeno je prav ta ura eden boljših nakupov ta hip!
Oblikovanje
90
Razmerje - vrednost, cena
80
Tehnične specifikacije
90
Kul faktor
80
Ocena bralcev3 Votes
96
Hvalimo
Novi izboljšani materiali
Odlična ročnost baterije
Vsi mogoči senzorji, vkljuično s saturacijo kisika v krvi
Grajamo
Slaba povezljivost z nekaterimi ključnimi aplikacijami
85
Skupna ocena
Nakup na

Dodatne Informacije

huawei.si 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!