fbpx

Ideje za prvomajske počitnice v Italiji: Sardinija, Apulija, Sicilija

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Naša zahodna soseda ponuja vrsto krajših in daljših popotniških destinacij, ki se v pomladi odenejo v čudovite barve cvetja in rastlinja. Nekatere so dostopne kar z avtomobilom, na druge pa lahko iz bližnjih letališč poletite že za nekaj deset evrov. Sardinija, Sicilija in Apulija so priljubljene turistične destinacije, ki največ turistov dočakajo v poletnih mesecih, ne vedoč, da je prav pomlad na teh treh točkah najlepša.

Sardinija

Sardinija vas bo v hipu navdušila s čudovitimi plažami in svojo prvinskostjo. Je kot nalašč za vse, ki si želijo aktivnega oddiha, saj se ponaša s kopico pohodniških poti, bodisi obalnih ali tistih v zaledju otoka. Sprehodite se skozi hrastove gozdove veličastnega kanjona Gola Su Gorropu ali pa odkrivajte prekrasen zaliv Cala Luna. Podate se lahko tudi pod vodo in občudujete razbitine potopljenih ladij ter celo arheološke ostanke starih Rimljanov.

Med odkrivanjem otoka vam bodo družbo delali simpatični oslički in črede ovac, naletite lahko tudi na divje konje. Na tem otoku najdete najbolj sanjske evropske plaže, nič čudnega, da se evropska smetana ob poletnih dneh zato zasidra v prestižnem predelu Costa Smeralda. Poleg plaž in neokrnjene narave pa med znamenitosti sodi tudi izjemna kulinarika, z odlično izbiro lokalnih vin in sirov ter okusnimi testeninami in kolači.

Foto: envato

Koliko stane karta za Sardinijo?

Iz Benetk v Caligari lahko z letalsko družbo Wizzair poletite že vse od deset evrov naprej.

Namestitev na Sardiniji

Teku Sardinia Boutique Hotel

V mestecu Bari Sardo se nahaja simpatična nastanitev z barom, skupnim prostorom za druženje in vrtom, kjer lahko po mili voljo posedate. V sklopu nastanitve so na voljo tudi družinske sobe, ob jutrih pa vas razvajajo s kontinentalnim ali samopostrežnim zajtrkom.

Apulija

Ena izmed najbolj znamenitih italijanskih regij ima veliko za ponuditi. Njena lepota se kaže v starodavnih mestecih z bogato zgodovino, ekstravagantnih cerkvah evropskih arhitekturnih mojstrov in prekrasni naravi. Slednjo lahko občudujete v izobilju oljk in turkizno modrem morju, pokrajina pa s svojim bogastvom priča od dolgoletni kulturni dediščini in umetnosti.

Prav apulijska mesta so najbolj izrazita, od Lecceja, ki se ga je oprijel kar naziv južnih Firenc, do osončenega Salenta, antičnih gozdov Umbrije do s sadjem obraslega okoliša Valle d’Itria. Tudi kulinarična ponudba Apulije sodi v sam italijanski vrh, z odlično kapljico poplaknjeni obroki pa bodo pika na i vašemu popotovanju.

Foto: envato

Koliko stane karta za Apulijo?

Povratne karte z letalsko družbo Ryanair (Bari) lahko iz Benetk najdete že za ceno 20 evrov.

Namestitev v Apuliji

Borgoterra

V srcu Salentina se nahaja zanimiva nastanitev z rustičnim interjerjem, ki pripoveduje zgodbo davnih dni. V sklopu nastanitve, umeščene v stavbo iz 15. stoletja, so na voljo apartmaji in sobe, vsi s kamnitimi zidovi, zasebnimi balkoni in majhnimi vrtovi.

Sicilija

Veličastni otok, ki leži na jugu italijanskega škornja, že tisočletja privablja obiskovalce s svojo raznolikostjo in kulturnimi zakladi. Sicilijo s ov svojih delih opevali največji od Homerja do Virgila, osvajale pa so jo številne starodavne kulture, od Feničanov do Rimljanov in Grkov. Razgibana pokrajina Sicilije nudi vse, od dim valeče se Etne, do bleščečega Golfo di Castellammare.

Ta zmes vulkana, morja in gorskih vrhov naredi Sicilijo tako zelo priljubljeno med ljubitelji športnih aktivnosti. Pohodniške poti vodijo v srcu gora in ob obali, mimo vulkanskih pokrajin in dišečih pašnikov. Če vas privlači umetnost, vas Sicilija razvaja s svojo izjemno arhitekturo, ki je zmes bizantinskih, arabskih in normanskih kultur. Tudi gurmani boste tu našli svoj varni pristan. Med prečudovitimi okusi morja, pistacij in rikote.

Foto: envato

Koliko stane karta za Sicilijo?

Povratne karte z letalsko družbo Wizzair iz Benetk najdete že za ceno 20 evrov.

Namestitev na Siciliji

Tramonto Ibleo Resort

Le nekaj moinut stran od plaže v Avoli, najdete sodobno namestitev Tramonto Ibleo Resort z velikim zunanjim bazenom in okusno opremljenimi sobami. Gostje si lahko odpočijejo na zelenem vrtu, ob jutrih pa vas razvajajo z okusnim zajtrkom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!