Iskreni in močni: 3 stavki, ki se jih bojimo izgovoriti v razmerju

Iskreni in močni: 3 stavki, ki se jih bojimo izgovoriti v razmerju

Ni je osebe na tem svetu, ki ne bi vsaj enkrat na lastni koži izkusila bolečine zaradi izdaje, laži, neiskrenosti in prevare. Zaradi tistega, o čemer bi se z osebo, ki jo je izdala, morala pogovoriti ISKRENO. Zakaj je nekatere pare tako strah iskrenosti? Zakaj se bojijo izgovoriti nekatere stavke v razmerju?

Nepoštenost boli, ker spodkopava odnose, uničuje zaupanje in je popolno nasprotje intimnosti. Namesto, da se počutite varno v odnosu, se v vaših mislih oblikujejo pomisleki, ker začnete dvomiti v osebo, ki vam je bila vse na svetu.

Iskrenost v odnosu je glavna sestavina zdravega razmerja. Vendar povsem jasno je, da biti iskren ni vedno lahko, sicer bi to vsi počeli ves čas. In včasih se ljudje odločijo za neiskrenost le zato, ker ne želijo prizadeti druge osebe. Sami sebe prepričujejo, da je bolje zadržati nekatere informacije zase, ker se bodo morda rešile same od sebe. To je napaka. Slej ko prej bo težava postala večja in se bodo nekatera nerazrešena vprašanja le nakopičila. Zato naslednjič, ko se odločite, da se boste s partnerjem pogovarjali neiskreno, razmislite, koliko je to zares smotrno.

3 iskreni stavki, ki se jih bojimo izgovoriti v razmerju:

“NE RAZUMEM TE” / “NE RAZUMEŠ ME”

Verjetno se vam bo zdelo nenavadno, da ne bi par znal na takšen način komunicirati, vendar obstajajo razmerja, ki so “plastična” – vse je popolno, najlepše in brez napak, zato si nobena stran ne upa priznati, da ne razume popolnoma partnerja, ker jo je strah, da ga bo prizadela ali bo izpadla neumna.
V zdravih odnosih temelji razmerje na komunikaciji. S temi besedami ne boste nikogar prizadeli, temveč le sprožili pogovor, ki ga oba tako zelo potrebujeta. Spoznala bosta drug drugega, iskreno razmišljanje, želje, strahove, pomisleke …

V zdravih odnosih temelji razmerje na komunikaciji.
V zdravih odnosih temelji razmerje na komunikaciji.

Partnerji v razmerju pogosto slišijo, vendar na razumejo. Mislijo, da poznajo potrebe svojega partnerja, vendar druga stran v resnici ni zadovoljena. Če se soočata s takšnimi težavami, je čas, da se iskreno pogovorita. Mirno, z razumevanjem, partnerju razložite, kaj čutite … in tudi vsak nasledenj pogovor bo veliko lažji.

“NISEM SREČEN/-A”

Lažete sami sebe, če vztrajno trdite, da se nikoli niste počutili nesrečno v razmerju. Vsak par, ki je že dolgo skupaj, se v določenih trenutkih počuti nesrečno. In za to je lahko nešteto razlogov. Vsako razmerje je podvrženo krizam. In takrat se čisto vsak vpraša, ali ima smisla nadaljevati odnos.
Če gre zgolj za prehodne težave, jih bosta premagala, zato naj vas ne bo strah povedati, kaj čutite. Morda tudi vaš partner čuti enako.

Vsak par, ki je že dolgo skupaj, se v določenih trenutkih počuti nesrečno.
Vsak par, ki je že dolgo skupaj, se v določenih trenutkih počuti nesrečno.

“POTREBUJEM ČAS”

V filmih ste se verjetno naučili, da vas bo partner verjetno zapustil, ko vam reče, da potrebuje čas zase. In to seveda ne drživ (vedno)! Vsaka oseba potrebuje čas zase, svoje misli, potrebe … Človek je družabno bitje, vendar je tudi individuum, ki mu morate zagotoviti prostor. Če ga potrebujete vi, bo vaš partner to tudi razumel, če mu poveste, kaj zares čutite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!