fbpx

Garaža

Ob dolenjski cesti v ljubljani se nahaja picerija garaža, kjer ponujajo najrazličnejše pice, tople sendviče in sladice. garaže ne smemo šteti med še eno izmed mnogih picerij, saj ima prav poseben in edinstven ambient. stene so polne avtomobilskih tablic s celega sveta, delov avtomobilov, izpušnih cevi, ...

Informazioni di base
Indirizzo
Garaža
Dolenjska cesta 55
Lubiana
Connessione
Programma
od ponedeljka do petka od 9. do 23. ure, sobote, nedelje in prazniki od 12. do 23. ure
Contatto
(01) 427 45 09

Ob Dolenjski cesti v Ljubljani se nahaja picerija Garaža, kjer ponujajo najrazličnejše pice, tople sendviče in sladice. Garaže ne smemo šteti med še eno izmed mnogih picerij, saj ima prav poseben in edinstven ambient. Stene so polne avtomobilskih tablic s celega sveta, delov avtomobilov, izpušnih cevi, vijakov in varilnih aparatov. S stropa visijo luči, ki jih je lastnik naredil sam in nasploh izgledajo vse stvari, kot da bi jih prinesli ‘iz delavnice’. Tablice na stenah so se začele pojavljati pred petnajstimi leti, ko so picerijo odprli. Od takrat ljudje prinašajo tablice z različnih koncev sveta in lastnik Bojan poudarja, da lokal ni samo njegov, ampak je last vseh, ki so pustili del sebe v njem. Zase pravi, da je najbrž edini lastnik v Ljubljani, ki tudi peče pice. Med temi gostje najbolj pohvaijo siciljansko pico (nekdaj je veljala za “šefovo”), kjer se na na italijanski način pripravljeni pici s tankim testom zmešajo okusi rukole, pršuta, gorgonzole, paprike in paradižnika. Med specialiteti sodita tudi pica s tartufi in pica s kaprami. Zelo zanimiva je lovska pica, na kateri so jelenova salama, tri vrste svežih gob in mocarela. Ljubitelji testenin pa ne smejo spregledati lazanje iz krušne peči. Majhen in domač prostor s prijaznim osebjem je pravo doživetje za obiskovalca, za motoristične ljubitelje pa je velik užitek že samo sedeti in opazovati, kaj vse je izobešeno v piceriji, ki se počasi spreminja v pravi muzej.

Precedente
La Cantina

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.