La frittata leggera con asparagi è la prelibatezza primaverile numero uno, perché è un piatto leggero, abbondante e delizioso.
Šparglji spadajo med prve sveže spomladanske vrtnine in vsebujejo veliko mineralov in vitaminov, nimajo veliko kalorij, že od nekdaj pa veljajo tudi za afrodiziak. Še posebej slastni so sveži, spomladanski. Pripravimo si rahlo omleto s šparglji in z njo presenetimo tudi svoje najdražje.
Recept – rahla omleta s šparglji:
Ingredienti (per 4 persone):
- 6 uova
- 400g svežih špargljev
- burro
- sale
- pepe
- prezzemolo o erba cipollina
Processi:
Šparglje narežemo na manjše kolobarje. V ponvi stopimo nekaj masla in nato vanjo stresemo šparglje. Te posolimo, premešamo in dušimo, dokler se malenkost ne zmehčajo. Medtem v posodi razžvrkljamo jajca, sol, poper in peteršilj oziroma drobnjak. Mešanico prilijemo k špargljem, pokrijemo s pokrovko in pečemo, dokler jajca ne zakrknejo v omleto. Zapečeno omleto s šparglji posujemo s svežimi zelišči, prepognemo in postrežemo.