dron
V zraku · tehnologija

Brezpilotna letala ali droni, kot jim ljubkovalno rečemo, postajajo nepogrešljiv pripomoček ljudi, ki želijo ustvariti osupljive posnetke, kot smo jih še leto ali dve nazaj lahko videli le v filmih ali dokumentarcih in za katerimi je stala snemalna ekipa in tona logistike. Z Hexo+ dronom, ki nam sam avtomatično sledi, pa je vse to preteklost, saj je sedaj mogoče skoke in podobne vragolije posneti brez kakršnekoli pomoči.

Hexo +
920€
Hexo Plus

Vse odkar so brezpilotna letala poletela na prodajne police, se zdi, da se razpon njihove uporabe kar širi in širi in da je zanje dobesedno meja samo nebo. Še večjo razsežnost so dobili s Kickstarterjevo zvezdo, dronom Hexo+, ki je odpravil še eno zadnjih, a precej štrlečih pomanjkljivosti. Težko namreč izvedemo akcijske posnetke v celoti, če moramo vmes skrbeti še za upravljanje drona. Hexo+ je tako velik plus za vse avanturiste (pa tudi ostale), ki bi radi poleg prvoosebnega (npr. iz čelade, kolesa, ipd.) tudi tretjeosebni posnetek, pa si ne morejo privoščiti snemalne ekipe.

Namesto nje, torej snemalne ekipe, pri njem vskoči mobilna aplikacija, kjer določite parametre (npr. kot oz. perspektivo snemanja- nad vami, za vami, pred vami, ipd.) in kar je pravzaprav vsa znanost (s posebno aplikacijo ga lahko upravljate tudi ročno). Vse ostalo po vklopu dron opravi sam in vam je zmožen slediti s hitrostjo do 72 km/h in z višine do 50 metrov.

PREBERITE ŠE: Droni Spaxel – brezpilotna letala, ki z LED-icami po nebu rišejo 3D objekte

Gre za šestpropelneža, ki ima vgrajeno programsko opremo, ki mu preprečuje, da bi ga zadela ”kap” (zmanjkalo baterije) in bi na lepem strmoglavil. Žal ne zazna ovir pred sabo, tako da ga morate uporabljati na odprtem, nekje proč od vej, napeljav, ipd., oziroma dovolj visoko, da mu ne presekajo poti, ki jo sicer skrbno preračuna, da kar najbolj optimalno sledi vašim ukazom. Je zložljiv, na polnjenje zdrži 15 minut in lahko ”prevaža” GoPro kamere in vse slične akcijske modele.

Odpri galerijo

umbrella-outside-edit_wide-df33bb015a8b4928880008ded4c942f4494e2a13-s40-c85 “The Sa” Origami dežnik: najboljše s Kickstarterja maxresdefault Ubi: osebni asistent za domove in pisarne Droni Spaxel – brezpilotna letala, ki z LED-icami po nebu rišejo 3D objekte Droni Spaxel – brezpilotna letala, ki z LED-icami po nebu rišejo 3D objekte magbak-2 MagBak – najtanjše držalo za iPad ·