Living Ink
Utrip mesta · moda

Do danes smo videli že kar nekaj neobičajnih načinov uporabe črnila, ampak Living Ink je inovacija, ki vam omogoča skrivno pisanje sporočil in ustvarjanje risb. Pisalo, narejeno iz obnovljivega črnila alg in klorofila, se razvija na sončni svetlobi. Kmalu po uporabi pisala se risba ali pisava zbrišeta s papirja in se spet pojavita čez teden dni. Tako lahko posebni osebi na poseben način sporočite kaj lepega.

Living Ink Technologies Living Ink
38 €
Kisckstarter

Ekipa Living Ink Technologies je razvila poseben patent, ki s pomočjo živih alg in klorofila ogljikov dioksid spremeni v črnilo. Dve pisali, ki ju je ekipa poimenovala “hitro” in “počasno” črnilo, sta glavni zvezdi tega patenta. Na poseben papir, ki ne vsebuje kisline in je zelo vzdržljiv, najprej s svinčnikom narišete nekaj, kar je vidno skozi celoten proces produkcije slike, nato pa s “hitrim” črnilom, ki se na papirju obarva rožnato in nato zbledi, narišete stvari, za katere želite, da se pojavijo najprej. Nadaljujete s “počasnim” črnilom modre barve, ki ravno tako zbledi, risba pa se pojavi še kakšen dan kasneje kot tista, narisana s “hitrim” črnilom.

Potem ko ilustracijo dokončate in se črnilo zbriše s papirja, vas čaka še en preprost korak v postopku Living Ink: papir postavite v lesen podstavek, ki deluje kot rastlinjak, v katerem se črnilo postopoma razvija. Po štirih dneh na svetlobi se slika dokončno pokaže in traja za vedno.

PREBERITE ŠE: Tech Tats: ta začasni tatu je tvoj osebni zdravnik

Projekt Living Ink lahko podprete na Kickstarterju in spremljate razvoj vaših inovativnih ilustracij.

Living Ink - črnilo, ki se pokaže v tednu dniOdpri galerijo
Najgrši božični puloverji Najgrši božični puloverji; tako grdi, da so že lepi Ročne ure Porsche Design 1919 Vrhunske ročne ure Porsche Design 1919 Domiselne zimske rokavice Najbolj domiselne rokavice te zime Shiftwear so superge z zaslonom ShiftWear – superge z zaslonom