fbpx

Japonci zgradili najčudovitejši zvočni vrt na svetu

Veter, kapljice dežja in čivkanje ptičkov – sprehod po gozdu je veličasten, saj zvoki narave sestavljajo neverjeten divji orkester, ki mu ni kos nobena glasbena zasedba.

Pred šestimi leti so Morihiro Harano in njegova ekipa sodelovali z mizarjem Mitsuom Tsudo in inženirjem zvoka Kenjirom Matsuom, da bi ustvarili velikanski ksilofon, ki so ga namestili v gozdu

V gozd so postavili ksilofon, ki se je v dolgi ravni liniji razprostiral po gozdu, po njem pa so spustili žogico, ki je svobodno potovala. V trenutku, ko se je žogica dotaknila lesa, je v gozdu mogoče slišati znano melodijo Bachovo Cantato 147.

Japonci so zgradili najčudovitejši zvočni vrt na svetu.
Japonci so zgradili najčudovitejši zvočni vrt na svetu.

Ustvarjalci ksilofona si niso smeli privoščiti napak, saj bi ena napačno postavljena palčka iz lesa izkrivila celotno izvedbo.

Gozdni ksilofon je danes našel svoj dom v japonskem znamenitem vrtu Hokkaido. Če obiščete gozd, lahko kupite svojo žogico na prodajnem avtomatu in jo pošljete po ksilofonu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!