fbpx

Kaj se zgodi, ko iz Benetk izginejo turisti: prizori, ki so osupnili svet

Zaradi vse večjega števila ljudi, okuženih s koronavirusom, je celotna Italija v karanteni. To pa lahko ima pozitivne posledice ne samo za prebivalstvo, ki se zdaj tako izmika okužbam, ampak tudi za naravo!

Ljudje so začeli jemati socialno distanco izjemno resno in strogo upoštevajo nasvete strokovnjakov, da ostanejo doma, dokler nevarnost ne mine. Sprejemajo vse možne ukrepe, da bi ustavili širjenje okužbe in izkazalo se je, da se je socialna distanca zelo koristna za italijanski ekosistem.

Benetke, ena bolj zaželenih evropskih turističnih destinacij, so samo eno izmed številnih mest, kjer se je kakovost zraka in vode drastično izboljšala zaradi ustavitve javnega življenja. Domačini so opazili, da je voda v mestnih kanalih, ki so ponavadi polni gondol s turisti, čistejša kot kdajkoli prej. V njih je mogoče videti ribe, ki plavajo naokoli. Mnogi verjamejo, da je to način, na katerega narava obuja svoje življenje.

Labodi na Buranu (Foto: Facebook Marco Contessa)
Labodi na Buranu (Foto: Facebook Marco Contessa)

Poleg tega satelitski posnetki kažejo močno zmanjšanje ravni onesnaženosti zraka po Italiji v času karantene. Claus Zehner, ki pri Evropski vesoljski agenciji upravlja s satelitom Copernicus Sentinel-5P, pravi: “Čeprav lahko podatki zaradi oblačnosti in spremenljivega vremena variirajo, smo kar prepričani, da zmanjšanje emisij, ki ga lahko opazimo, sovpada z ustavitvijo Italije, kar je posledica zmanjšanja prometa in industrijskih dejavnosti.”

Race v Rimu (Foto: Twitter Francesco Delrio @Cosodelirante)
Race v Rimu (Foto: Twitter Francesco Delrio @Cosodelirante)

Na srečo so domačini kar hitro opazili izjemne spremembe v okolju. In s pomočjo interneta je lahko tudi preostali svet priča temu neverjetnemu pojavu!

Upajmo, da se bomo ob zaključku krize s koronavirusom naučili ceniti in skrbeti za NARAVO okoli sebe!

Galerija: narava je v Italiji ponovno zaživela!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!