fbpx

Kaj se zgodi z vašo kožo, če pred spanjem ne odstranite ličil

Foto: envato

Ne glede na to, koliko denarja zapravite za kakovostne kreme, tonike, serume, če pred spanjem ne odstranite ličil, je vse to zaman.

Naslednjič, ko boste ležali v postelji in vam ni do tega, da bi si odstranili ličila, se zamislite.

Prvi korak je vsekakor soočenje z resničnimi posledicami in ugotovitev, kaj se pravzaprav zgodi z vašo kožo, če si pred spanjem ne odstranite ličil.

Veliko izdelkov za ličenje vsebuje sestavine, kot je silikon, ki maši pore. Če ste vsaj malo nagnjeni k aknam, bodo zamašene pore zagotovo spodbudile njihov nastanek.

Zamašene pore tudi preprečujejo sproščanje naravnega sebuma, kar lahko poleg aken povzroči razširjene pore.

Izpuščanje večerne nege kože obraza vodi tudi v pospešeno staranje kože, saj lahko ličila ujamejo umazanijo iz okolja in proste radikale, ki poškodujejo kožne celice, vključno s kolagenom. Poleg tega se bo koža bolj izsušila, kar bo prispevalo k njenemu staranju in nastajanju novih ter poglabljanju obstoječih gub.

Če želite ieti lepo kožo, redno odstranjujte ličila. Foto: Sora Shimazaki / Pexels

Koža bo videti utrujena.

Še posebej pomembno je, da odstranite ličila, ki jih nanašate okoli oči, saj lahko poleg različnih okužb povzročijo tudi prekomerno izpadanje trepalnic.

Med spanjem poteka najučinkovitejša obnova celic celotnega telesa, tudi našega največjega organa. Če ne odstranite ličil preprečite naravni proces, pri katerem vaše telo namesto vas opravi tisto delo, ki naj bi ga kozmetični izdelki le dopolnili.

Torej, da ponovimo, spanje z ličili lahko prepreči dihanje kože in povzroči nabiranje umazanije in olja na koži, kar lahko povzroči draženje kože in zamašene pore. Prav tako lahko poveča tveganje za staranje kože in nastanek gub.

Odstranjevanje ličil pred spanjem omogoči koži, da se čez noč pomladi in obnovi. To pomaga ohranjati naravno ravnovesje vlage v koži in preprečuje težave s kožo.

Dovolite naravni procesom, da naredijo svoje. Foto: Miriam Alonso / Pexels

Odstranjevanje ličil pred spanjem ima več koristi za kožo:

Očisti kožo: Odstranjevanje ličil odstrani umazanijo, olje in nečistoče s površine kože.

Spodbuja obnovo kože: Odstranjevanje ličil omogoča, da se koža čez noč pomladi in obnovi.

Preprečuje težave s kožo: Spanje z ličili lahko povzroči draženje kože, zamašene pore in druge težave s kožo. Odstranjevanje ličil pred spanjem pomaga preprečiti te težave.

Ohranja naravno ravnovesje vlage: Odstranjevanje ličil pred spanjem omogoča koži, da ohrani naravno ravnovesje vlage.

Zmanjšuje znake staranja: Če pustite ličila čez noč, lahko povečate tveganje za staranje kože in gube. Redno odstranjevanje ličil pomaga zmanjšati te znake staranja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.