Kaj storiti, ko tvoje življenje razpada: štiri preproste strategije pozitivnega delovanja

"Vsi izgubimo nekaj, kar nam je drago. Izgubljene priložnosti, izgubljene možnosti, občutke, ki jih nikoli ne gre dobiti nazaj. To pomeni, da smo živi." - Haruki Murakami

Nihče ni imun na udarce življenja. Vsi smo kdaj doživeli nekaj težkih situacij – nekatere so bile večje, druge manjše. Nenadna bolezen, poslovni izzivi, huda žalost, nemogoče situacije …

Kaj morate storiti, ko se vam zdi vse v vašem življenju slabo? Ne glede na to, kako močni mislite, da ste, se občasno srečujete s težkimi situacijami, zaradi katerih se lahko počutite izgubljene. Morda ste prav sedaj v podobni situaciji? Čutite, da ste ranljivi in ​​ne najdete poti iz na videz temnega obdobja?

Če je temu tako, se zavedajte, da niste sami. Vsi se občasno izgubimo. Morda se počutite nemočni. Nikar. Če je to vaše trenutno stanje, potem morate stopiti v stik z vam najbližjimi.

Ko se zdi, da vse razpada, razmislite o teh preprostih strategijah, ki vas lahko rešijo in vrnejo v normalno stanje.

1. “Včasih stvari razpadejo, da lahko boljše stvari padejo skupaj.” – Marilyn Monroe

Ko doživite nekaj slabega, ste se kdaj ustavili in se vprašali, kaj dobrega lahko pride iz tega? Čeprav se v takšnih časih ne počutite dobro, vam vesolje včasih vzame stvari, da naredite prostor za večje, boljše stvari.

V vsaki nesreči, boste spoznali, da obstaja razlog, da se počutite srečnejši, kot ste bili prej. To se pojavi v obliki dragocene življenjske lekcije, osebne rasti ali novega odnosa, priložnosti, uspeha. “Vse se zgodi z razlogom” – morda je to res največji kliše, vendar je kliše, ki si ga je vredno zapomniti!

"Vse se zgodi z razlogom!"
“Vse se zgodi z razlogom!”

2. “Bolečina je neizbežna. Trpljenje je izbira.” – Haruki Murakami

Bolečina je del življenja, del vsakega posameznika. Vašo srečo določa način, kako se odločite razmišljati in delovati med in po boleči izkušnji. Veliko ljudi dela napako – svojo bolečino skrivajo, ker se bojijo čutiti bolečino. Čeprav je to povsem naravno, lahko to samo podaljša bolečo izkušnjo in na koncu še bolj trpijo.

Naučite se sprejemati svoja čustva – predelajte jih. Vprašajte se, ali si želite živeti v bolečini ali se želite premakniti naprej? Ni lahko, ampak zdaj veste, kaj morate storiti, da se je osvobodite.

3. “Včeraj je zgodovina, jutri je še skrivnost, danes je darilo.” – Joan Rivers

Se počutite izgubljene? Poglejte vase, zdaj v tem trenutku. Dihate? Vam bije srce? Če je odgovor “DA!”, potem vam gre odlično. Ko vam življenje poda nekaj slabega, bi moral biti vaš edini problem “tukaj in zdaj”.

Ko se počutite izgubljene, tesnobne in ne morete najti svoje poti, je srž problema ponavadi krivda iz preteklosti in strah pred prihodnostjo. Ko se vam zdi, da je vse ušlo izpod vašega nadzora, ne pozabite, da obstaja ena stvar, v katero lahko verjamete – sedanji trenutek. Ni večjega darila kot tukaj in zdaj.

"Včeraj je zgodovina, jutri je še skrivnost, danes je darilo."
“Včeraj je zgodovina, jutri je še skrivnost, danes je darilo.”

4. “Ko vam nekaj ni všeč, morate to spremeniti. Če tega ne morete spremeniti, spremenite način, kako o tem razmišljate.” – Maya Angelou

Če ste ustvarjalec svojega življenja, potem morate prevzeti odgovornost za svoja čustva. V svetu, kjer je marsikaj na videz izven našega nadzora, imejte v mislih, da lahko vedno nadzorujete eno stvar – vaše besede.

Besede, ki jih ustvarjajo vaše misli, besede, ki pripovedujejo vašo zgodbo. Zgodbo, ki jo lahko poveste sami sebi in si s tem narekujete, kako se počutite. Če ste zaradi nečesa nesrečni, spremenite to s svojimi besedami. Povejte si srečnejšo, lažjo, osvobajajočo zgodbo o tem, kako stvari stojijo. Tudi najmanjši premik lahko povzroči največje odkritje.

Ko se vam torej zdi vse slabo, ne pozabite na te štiri preproste strategije pozitivnega delovanja.

Če je v vašem življenju vse v redu, odlično! A vseeno si zapomnite to in si shranite nekje v sebi, za vsak slučaj!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vesoljski balon Neptune: zaplavajte na rob vesolja