fbpx

Kako preboleti, če vas prevara? Poskrbite, da izkušnja ne bo vplivala na vaše prihodnje zveze…

Foto: envato

Ste bili izdani in vas zanima, kako preboleti prevaro? S pomočjo teh nasvetov.

Kako preboleti prevaro? Vsekakor vprašanje, ki si ga ni enostavno zastaviti po tem, ko nas je bližnja, ljubljena oseba izdala. Izdala naše zaupanje. Našo ljubezen. Kljub temu je dobro, da poskrbimo, da ta izdaja ne bo vplivala na naša prihodnja razmerja.

Priznajte in sprejmite

Pomembno je zavedanje, da se je izdaja zgodila, zavedanje njenega obsega in njenega vpliva. Ob tej priliki je prav, da zavržete vse idealistične predstave, ki ste jih gojili o tej osebi. Izdaja pokaže, kdo je v resnici izdajalec.

Žalujte zaradi izgube zaupanja, osebe in odnosa

Dovolite si izkusiti celotno paleto čustev. Žalost je čustvo, ki se ga ne splača zadrževati v sebi, temveč ji moramo pustiti, da priplava na površje. Ko boste sprostili svojo žalost, bo prišlo olajšanje.

Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

Skrb zase in mreža podpore

Poskrbite zase s primerno prehrano, spancem in gibanjem. Ne zapirajte se med štiri stene in svoje žalosti ne utapljajte v nezdravi prehrani. V tej fazi je prav, da se zanesete na bližnje in jim zaupate, kaj se je zgodilo. Naj vam prisluhnejo in vam preprečijo, da bi stekli nazaj v objem osebe, ki vas je izdala. Poleg tega so lahko vaši prijatelji izdajalcu kot protizgled – ljudje, ki jim dejansko lahko zaupate.

Odpustite si, ker ste dovolili izdajo

Izdajalci lahko poskušajo krivdo za svoje vedenje pripisati vam, saj jih ta mehanizem varuje pred občutkom krivde. Ne pustite se! Niste si zaslužili izdaje in ste vredni iskrenih, zaupanja vrednih odnosov. Dejstvo, da se je nekdo odločil izkoristiti vaše zaupanje, pove več o njem kot o vas.

Držite se proč od izdajalca

Kako preboleti prevaro? Nikar mu ne pustite, da vdira v vaš vsakdan, če se sami želite oddaljiti. Zgodovina se namreč vse prevečkrat ponovi.

Ne imejte se za žrtev

Namesto tega razmislite, kako lahko preprečite, da bi se takšna izdaja ponovila. Ta oseba je prestopila črto, a kakšna je bila vaša vloga pri tem. Katere rdeče zastavice ste morda spregledali? Kateri alarmi so zvonili v prazno?!

Foto: envato

Znova zgradite svojo sposobnost zaupati drugim

Na izdajalca glejte kot na sončni mrk – kot na nekaj, kar zakrije svetlobo. To ne pomeni, da so vsi ljudje enaki in nihče ni vreden zaupanja. Daleč od tega. Gre le za osebo, ki si ni zaslužila zaupanja, ki ste ji ga naklonili.

Ne iščite maščevanja

Maščevanje je jed, za katero je najbolje, da je sploh ne postrežete. S tem ko škodujete izdajalcu, se ne boš počutil bolje. Izdajalec se tega morda še ne zaveda, a je že utrpel veliko izgubo: izgubil je vas in vaše zaupanje.

Oprostite

Oglejte si izdajalca takšnega, kot je – kot človeško bitje s svojimi pomanjkljivostmi, ki ni zmoglo obvladovati situacije in ni imelo moči, da bi naredilo pravo stvar.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.