fbpx

Kako preprečiti, da bi se palačinke prijele na ponev

Foto: envato

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da so se vam palačinke med peko "prilepile" na ponev? Sprašujete se kaj delate narobe.

Palačinke so ena najbolj priljubljenih jedi, ki nas spomnijo na brezskrbna otroška leta. Lahko jih pripravite v slani ali sladki različici, vendar se pogosto soočamo s težavo, da se palačinke med cvrtjem prijemajo na ponev.

S pravimi triki in pravilnim pristopom pa lahko dosežemo, da bodo palačinke izšle popolno gladke in brez neprijetnega prijemanja.

Pravilna količina sladkorja

Ko se lotite priprave testa za palačinke, je pomembno, da pazite na količino dodanega sladkorja. Preveč sladkorja lahko povzroči, da se pri cvrtju zažge in prime na površino ponve, kar lahko negativno vpliva na videz in okus palačink.

Priporočljivo je dodati ne več kot 1 žličko sladkorja na količino testa. V primeru, da želite palačinkam dodati sladkobo, razmislite o uporabi naravnih sladil, kot sta med ali javorjev sirup. Ta sladila se med cvrtjem obnašajo bolj stabilno in ne povzročajo težav s prijemanjem.

Popolne palačinke. Foto: Mateusz Feliksik / Pexels

Izbira prave posode in pravilna nastavitev štedilnika

Naslednji ključni korak je izbira primerne posode in pravilna nastavitev štedilnika. Priporočljivo je uporabiti ponev, ki dobro prenaša toploto in ima gladko površino.

Pred začetkom cvrtja se prepričajte, da je ponev temeljito segreta. Palačinke pecite na najmočnejšem ognju štedilnika, kar bo omogočilo, da se testo hitro speče in ne ostane nepotrebno dolgo na površini posode.

S temi preprostimi triki se lahko izognete težavam s prijemanjem palačink na ponev in uživate v popolno pripravljenih palačinkah brez neprijetnih presenečenj. S pravilno količino sladkorja ter izbiro prave posode in nastavitvijo štedilnika bodo vaše palačinke vedno izpadle gladke, okusne in slastne.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.