fbpx

Kako se znebiti nadležnih os na prijazen način? #trik

Kako se znebiti os na prijazen način?

Ste tudi vi dobili občutek, da so letos ose še posebej nadležne? To je marsikoga pregnalo v notranjost namesto, da bi uživali v zajtrku na vrtu, balkonu ali terasi. Marsikdo se ne pusti motiti, a dejstvo je, da so piki lahko sila neprijetni in za nekatere celo nevarni. Kako se torej znebimo nadležnih os? Preprosto. Potrebujemo le rjavo papirnato vrečko, malo starega časopisa in lepilni trak ali vrv.

Ose nam tudi letos ne pustijo, da bi v miru uživali v hrani in pijači na prostem. A obstajaj enostaven način, kako se lahko nadležnih os znebite. Ko ose opazijo drug osir, se tega področja izogibajo saj ne želijo priti v navzkriž s tamkajšnjim ”klanom”. To dejstvo lahko speljete na svoj mlin in sicer tako, da iz rjave papirnate vrečke (lahko je bio vrečka za koš), selotejpa ali vrvi in nekaj starega časopisnega/reklamnega papirja izdelate repliko osirja.

PREBERITE ŠE: Kako se znebiti komarjev na naraven način

So vam takšni prizori na piknikih kaj znani?
So vam takšni prizori na piknikih kaj znani?

Vrečko napolnite z zmečkanim papirjem, jo oblikujte v obliko žoge, zmečkajte tako, da bo čim bolj posnemala teksturo osirja in jo na vrhu zalepite ali zvežite. Kopijo osirja obesite kjer ne želite, da vas ose nadlegujejo. In je volk sit in osa cela.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.