fbpx

Kako si polepšamo (ponedeljkova) jutra

Vsi poznamo jutra, ko bi se najraje obrnili na bok ter odspali še nekaj uric. Jutra, ko zehamo še na poti v službo in ko proti čemernosti ne pomaga niti največja skodelica najbolj dišeče kave. Ob takšnih jutrih zamigajmo s prsti na nogah, kar bo na naš obraz prineslo nasmeh in nas opomnilo, da se lahko to sivo jutro kaj hitro spremeni v najboljši dan v našem življenju!

Izjemno pomembno je, da se naučimo nekaj neprijetnega, kot so na primer ponedeljkova jutra, spremeniti v nekaj pozitivnega. Le zakaj bi bil začetek novega tedna nekaj slabega? Preženimo negativne misli in jih nadomestimo s pozitivnim pogledom na življenje. Toda, ker je to lažje reči, kot zares narediti, smo zbrali nekaj nasvetov, ki so odlična pomoč za uspešno pot do najboljših ponedeljkov, ki smo jih kadar koli doživeli.

Danes bo dober dan
Ko se zbudimo, se nasmehnimo in si recimo, da bo danes dober dan, da je možno vse, če si le zares želimo in upamo. “Brcnimo se v rit” in končno naredimo tisto, kar bi mogli že zdavnaj. Morda je to jutranja telovadba, upoštevanje zdrave diete, prošnja za povišico, ali pa zgolj sproščeno uživanje v jutru.

Danes bo dober dan! Foto: ThinkStock
Danes bo dober dan! Foto: ThinkStock

Preden oddidemo od doma, si recimo, da izgledamo zares dobro
Obujmo tiste čevlje, ki jih hranimo le za posebne priložnosti, izberimo torbo, ki čaka v omari na posebno priložnost, ki je ni od nikjer, poskrbimo za piko na i s čudovito kravato oziroma elegantno ruto … Če oblečemo nekaj, kar nam daje občutek samozavesti, bo to vplivalo na naše počutje in posledično na potek delovnega dne. Ljudje se bodo vsekakor pozitivno odzvali na našo samozavestno prezenco.

Obujte najlepše čevlje, izberite torbo za posebno priložnost in samozavestno stopite v svet! Foto: ShinkStock
Obujte najlepše čevlje, izberite torbo za posebno priložnost in samozavestno stopite v svet! Foto: ShinkStock

Vsaj do kosila pozabimo na družbena omrežja
Če naša služba ni nujno povezana z družbenimi omrežji, se zjutraj v miru uredimo in pojejmo zajtrk. Pozabimo na naglo preverjanje vseh možnih spletnih strani in aplikacij, ki nas pogosto s slabimi novicami ali jamranjem prijateljev spravijo v slabo voljo. Spomnimo se na osvežujoč občutek, ki nas prevzame, ko na počitnicah dan mine, ne da bi pogledali na svoj prenosnik. Ta občutek si lahko pričaramo vsako jutro …

No, če pa brez družbenih omrežij enostavno ne zmorete, pokukajte na našo Facebook stran, kjer vas nikoli, ampak res nikoli ne bo čakalo nič negativnega!

Vsaj zjutraj odmislimo družbene medije in elektronsko pošto. Foto: ThinkStock
Vsaj zjutraj odmislimo družbene medije in elektronsko pošto. Foto: ThinkStock

Naučimo se odmisliti stresne malenkosti
Odmislimo malenkosti, ki nas ponavadi vržejo iz tira že navsezgodaj. Lasje v lijaku, poln nabiralnik elektronskih sporočil, prazna škatla piškotov, ki smo jo pustili na pultu in zaradi katere nas peče slaba vest … pozabimo na vse male stresorje, ki na naša jutra v resnici sploh bistveno ne vplivajo in smo zaradi njih zgolj slabe volje.

Odmislite stresne malenkosti. Foto: ThinkStock
Odmislite stresne malenkosti. Foto: ThinkStock

Izogibajmo se tistim, ki nas spravljajo v slabo voljo
Če le lahko, se za vse na svetu izognimo osebam, ki nas spravljajo v slabo voljo. Ljudje, ki s svojo slabo voljo radi poskrbijo, da so naša jutra in dnevi polni stresa in negativnih misli, v našem življenju nimajo kaj iskati.

Izogibajte se ljudi, ki vas spravljajo v slabo voljo. Foto: ThinkStock
Izogibajte se ljudi, ki vas spravljajo v slabo voljo. Foto: ThinkStock

Privoščimo si zajtrk in uživajmo v vsaki minuti
Zajtrk bi moral biti nekaj samoumnevnega, a že nekaj časa je to užitek, ki si ga v stresnem urniku privoščimo preredko, če sploh. Nanj največkrat pozabimo oziroma enostavno nimamo ne časa ne volje za njegovo pripravo. Naj ne bo več tako. Večer prej pripravimo ovseno kašo z jogurtom, ki ji zjutraj dodamo narezano banano. Okusen in zdrav zajtrk lahko pojemo v nekaj minutah, naše telo in možgani pa bodo imeli energijo kar nekaj časa.

Privoščite si zajtrk! Foto:ThinkStock
Privoščite si zajtrk! Foto:ThinkStock

Nasmehnimo se
Nasmehnimo se svojim najbližjim, obdržimo nasmeh na poti v službo in na delovnem mestu. Nasmejmo se tujcu, prodajalki in dostavljavcu. Tudi, če v zameno nasmeška ne dobimo, se bomo počutili bolje, v večini primerov pa bomo nekomu polepšali dan.

Nasmeh dela čudeže. Podarite ga trgovki ali popolnemu tujcu. Foto:ThinkStock
Nasmeh dela čudeže. Podarite ga trgovki ali popolnemu tujcu. Foto:ThinkStock

Danes je nov dan
Včeraj je za nami in tudi, če je šlo narobe prav vse, kar bi lahko šlo, to ni zadosten razlog, da si gnev podaljšamo v nov dan. Pozabimo na prepire, na stvari, ki smo jih storili narobe, na napake in nezgode. Danes je svež dan in vse je mogoče!

Danes je nov dan! Foto:ThinkStock
Danes je nov dan! Foto:ThinkStock

Bodimo najboljša različica sebe
Vsak dan znova smo lahko najboljši mi. Potrudimo se, stopimo korak dlje, drznimo si, če se spotaknemo, se temu nasmejmo in naj nas ob najljubši pesmi na radiu ne bo sram peti na ves glas. Smejmo se, ukvarjajmo se s športom in jejmo, kar želimo. Vsak dan je lahko super dan, če se le tako odločimo.

Bodite najboljša različica sebe! Foto: ThinkStock
Bodite najboljša različica sebe! Foto: ThinkStock

Zadihajmo
Včasih je dobro enostavno globoko vdihniti in izdihniti. Če globoko vdihnemo čez nos in izdihnemo skozi usta zgolj na urah joge in pilatesa, nas je lahko sram. Takoj ko se zbudimo, pozabimo na hitro vstajanje, mobitel in stresno razmišljanje o nujnih opravkih. Najprej se vsedimo in nekajkrat globoko vdihnimo in izdihnimo. Pri tem zaprimo oči in položimo roke v naročje. Opomnimo se, da je danes super dan.

Zadihajte! Foto: ThinkStock
Zadihajte! Foto: ThinkStock

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!