Kako skriti aktivnost na Messengerju? Poskusi s temi triki!

Vas zanima, kako skriti aktivnost na Messengerju, da drugi ne bi videli, da ste dejavni, da ste prebrali sporočila ali pa da pišete odogovor? Poskusite s temi triki!

Kako skriti aktivnost na Messengerju? Tako kot večina današnjih aplikacij za izmenjavo sporočil, tudi Facebook Messenger pokaže, kdaj je naš sogovornik videl sporočilo in ali tipka odgovor. To je lahko koristno, saj tako vemo, da je naše sporočilo zagotovo doseglo uporabnika, kljub temu pa kar nekaj ljudi ni zadovoljnih s tem in bi raje videli, da ta funkcija ne bi obstajala.

Če ste tudi vi med njimi, je pred vami nekaj nasvetov, kako to storiti.

Kako narediti, da je videti, kot da ste na Facebook Messengerju vedno “offline”?

Če iz določenega razloga ne želite, da bi vaši stiki v Messengerju vedeli, kdaj ste aktivni, lahko to izklopite. V Messengerju na namiznem računalniku pod Stiki kliknite na tri pikice. Kliknite na Izklop stanja “Dejaven/-na” in izklopite dejavnost za vse ali le za izbrano skupino ljudu.

Če pa želite popolnoma izginiti z radarja, boste morali svojo dejavnost izklopiti na vseh napravah, kjer uporabljate Facebook ali Messenger, tudi na pametnem telefonu. V tem primeru v zgornjem levem kotu Messengerja kliknite svoj avatar/slikico. Pod Profile boste našli Active Status. Tapnite in ga izklopite. Tako vaši stiki ne bodo vedeli, ali ste aktivni ali ne.

Kako skriti aktivnost na Messengerju: kako skriti obvestilo, da je bilo sporočilo videno in da tipkamo odgovor – za namizje računalnika

Na žalost ni vgrajene možnosti za odstranitev te funkcije – torej, da je bilo sporočilo prikazano in da nekdo tipka odgovor. Zato boste morali poseči po razširitvah spletnega brskalnika.

Takšnih razširitev je za spletni brskalnik Google Chrome več, vendar bodite z njimi previdni, saj se lahko zgodi, da jih v določenem trenutku prevzamejo “spamerji” ali kakšna druga zlonamerna programska oprema.

Razširitev Messenger Undread tako recimo omogoča, da izklopimo funkcije, kot so npr. obvestilo, da je bilo sporočilo videno, prebrano, izklopimo lahko informacije o tem, kdaj smo bili nazadnje aktivni, tipkanje sporočila … Ta razširitev je bila nazadnje nadgrajena februarja letos in je v odprtokodni kategorji, kar pomeni, da lahko sami preverite, ali je v njej kaj
problematičnega (ali prosite nekoga, ki to razume, da vam pomaga).

Kako skriti aktivnost na Messengerju? Preprosto, s temi triki!

Kako skriti aktivnost na Messengerju: kako skriti obvestilo, da je bilo sporočilo videno in da tipkamo odgovor – za mobilne naprave

Za to ne obstaja razširitev, zato boste morali pri branju sporočil uporabiti nekaj trikov.

Oglejte si sporočila samo z uporabo obvestil

Operacijska sistema Android in iOS omogočata ogled novih obvestil in njihov pregled. To funkcijo lahko uporabite tudi za ogled dohodnih sporočil, ne da bi morali pri tem v Messenger. A boste v tem primeru videli le del sporočila, če je le-to daljše.

V aplikaciji Messenger za Android tapnite na svojo profilno fotografijo. Izberite Notifications & Sounds in preverite, če so obvestila vključena in ali je vkjučena tudi funkcija Notifications previews. Obvestila pa lahko uredite še naprej. Na telefonu tapnite Nastavitve, Aplikacije, tapnite na Messenger in nato na Obvestila, da dobite popis opcij, ki jih lahko dodatno spremenite.

Na telefonih z operacijskim sistemo iOS odprite Nastavitve, “odskrolajte” do Messengerja in izberite Obvestila ter tam spremenite ustrezne nastavitve.

Uporabite letalski način

V načinu letenja lahko prejeta sporočila odprete in jih preberete v načinu brez povezave, ne da bi Messenger to registriral.

Letalski način boste na Androidu običajno našli v hitrih nastavitvah, do katerih dostopate tako, da s prstom dvakrat povlečete po zaslonu od zgoraj navzdol. Če imate napravo iOS, odprite Nadzorni center in tapnite na sličico letalskega načina.

Če ima vaš iPhone Face ID, s prstom povlecite od zgornjega desnega kot proti sredini, da pridete do Nadzornega centra, če pa imate fizično tipko Domov, pa povlecite po zaslonu od spodaj navzgor.

V letalskem načinu odprite Messenger in si oglejte sporočilo, nato pa aplikacijo prisilno zaprite. V Androidu to storite tako, da s prstom povlečete po zaslonu od spodaj navzgor in pridržite nekaj časa. Če ima vaša naprava klasično navigacijo s tremi gubmi, tapnite kvadratno sličico in nato odstranite Messenger z zaslona, da ga zaprete.

Pri iPhonu s tehnologijo FaceID povlecite navzgor z dna zaslona in držite pritisk na sredini. Če imate napravo s tipko Domov, jo dvakrat pritisnite.

V obeh primerih odstranite apliakcijo Messenger z zaslona. Ko to storite, lahko izključite letalski način.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 priljubljenih aplikacij za Android, ki ne smejo biti nameščene na vašem telefonu