Kakšni tipi voznikov obstajajo v Sloveniji?

Tipi voznikov v Sloveniji.
Zadnjič posodobljeno: :

Kakšni vozniki smo Slovenci? Odvisno, koga vprašamo. Sami sebe opisujemo kot dobre, kulturne in uvidevne voznike, ki se držijo predpisov, medtem ko druge opisujemo kot nesposobne, ki nas ogrožajo, izsiljujejo prednost ipd. Sami sebe po raziskavi AMZS-ja vidimo v precej dobri luči, vse ostale pa v veliko slabši. Vozniki se na cestah zelo različno odzivamo na vedenje drugih udeležencev in The DeltA Ballerz so preverili, kakšni tipi voznikov obstajajo v Sloveniji.

Kakšni tipi voznikov so v Sloveniji? Goodyear in LSE sta v svojih raziskavi definirala sedem različnih tipov osebnosti, ki se pojavijo, ko sedemo v jeklenega konjička in postanemo udeleženci v prometu. Ste učitelj? Ta daje drugim voznikom vseskozi vedeti, kaj so naredili narobe, in jih o napakah rad poduči. Vsevedež je prepričan, da ga obkrožajo sami nesposobneži, in rad povzdigne glas.

Kakšen tip voznika ste?
Kakšen tip voznika ste?

Kaznovalec ima zelo neposreden pristop do tistih, ki na cesti delajo napake, in ga ni strah stopiti iz avta in drugim soliti pamet. Tekmovalec mora imeti vedno prosto pot in se razburi, če mu je kdo v napoto. Bog ne daj, da ga kdo prehiti, saj to rani njegov ponos. V koloni ohranja kratko razdaljo, da se mu nihče ne vrine. Ubežnik med vožnjo zavoljo poslušanja glasbe ali pogovarjanja po telefonu povsem izklopi zunanjo okolico, filozof pa čustva uspešno nadzira in razumsko pristopa k stvari. Neprizadeti opazovalec stvari dojema neosebno in ne uporablja žaljivk za druge voznike.

PREBERITE ŠE: Nesposobni vozniki terencev, ki so precenili svoje sposobnosti in se popolnoma osmešili

Ste za volanom ''Balkanec''?
Ste za volanom ”Balkanec”?

To so splošne oznake za različne tipe voznikov, vsaka država pa ima jasno svoje specifike in The DeltA Ballerz so pogledali, kakšne imamo Slovenci. Kakšni tipi voznikov obstajajo pri nas, si lahko ogledate v zgornjem posnetku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kakšen je popolni moški in kakšna popolna ženska?!