Kakšno vrtnico podariti za 8. marec, dan žena?

Preden boste letos za 8. marec podarili vrtnico oziroma šopek vrtnic, preberite naš vodič po simboliki te izjemno lepe rože. Vsaka barva vrtnice ima namreč svoj pomen. Kakšno barvo vrtnic torej podariti za 8. marec, dan žena?

Ste se kdaj vprašali, kakšno cvetje podariti svojim najdražjim ženskam za dan žena? Vrtnica je ena najlepših rož, ki ljudi po celem svetu navdušuje zaradi svoje barve, vonja in oblike cvetov. Mnogim pomeni simbol naklonjenosti in ljubezni, vendarle pa moramo vedeti, da ima vsaka barva svoj pomen. Če med seboj kombiniramo več vrtnic različnih barv, lahko z nekaj domišljije z enim šopkom sporočimo že cel stavek. Da vrtnica preprosto ni zgolj vrtnica, pa so bili prepričani že v viktorijanskih časih, ko so se s pomočjo rož zaljubljenci skrivaj sporazumevali. Preverimo torej, kakšno barvo vrtnic podariti za dan žena, če bi z darom radi izrazili še kaj več.

Kakšno vrtnico bomo izbrali za dan žena?

Rdeča vrtnica – ljubezen

Klasična rdeča vrtnica sporoča “ljubim te”. Pomeni tudi spoštovanje, lepoto, popolnost in pogum. Je idealno darilo za dan žena, valentinovo, obletnico in rojstni dan, če jo seveda poklonimo osebi, do katere čutimo največ.

Bela vrtnica – poroka, spiritualnost, nov začetek

Bela vrtnica je tradicionalno povezana s poroko in novimi začetki, izraža pa lahko tudi kanček melanholije, nedolžnosti in skrivnostnosti. Vsekakor je šopek belih vrtnic primerno darilo v primeru zahvale.

Bele vrtnice
Bele vrtnice

Rožnata vrtnica – naklonjenost, hvaležnost, eleganca

Rožnata vrtnica izraža eleganco, hvaležnost in naklonjenost. Rožnato vrtnico podarimo ženski, ki jo občudujemo in smo ji izredno naklonjeni, nismo pa ji (še) pripravljeni izreči “ljubim te”. Je idealno darilo za ženske, ki nam v življenju veliko pomenijo, a kljub temu niso naša boljša polovica.

Rožnata vrtnica
Rožnata vrtnica

Oranžna vrtnica – strast, navdušenje, hrepenenje

Energična barva vrtnice je primerna izbira za vse, ki bi svoji dragi radi povedali, da do nje čutijo izjemno navdušenje in vročekrvno strast.

Temno rdeča/vijoličasta vrtnica – lepota, očaranost

Globoko rdeča, skoraj vijoličasta vrtnica izraža izjemno očaranost nad lepoto ženske, ki ji vrtnico podarimo.

Temno rdeče vrtnice
Temno rdeče vrtnice

Rumena vrtnica – nezvestoba, prijateljstvo, zdravje

Sončna barva vrtnice ne izraža le prijateljstva, zdravja in veselja, ampak je tudi simbol za nezvestobo. Podarimo jo prijateljici, ki bi ji radi polepšali dan ali pa ji zaželeli hitro okrevanje, izogibajmo pa se jim, ko izbiramo darilo za svojo najdražjo.

Rumene vrtnice
Rumene vrtnice

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Dekleti se fotografirata v enakih oblačilih s sporočilom: “Najini telesi sta popolnoma drugačni, a enako lepi!”