fbpx

Kam ta vikend #10/2015

8. marec vsako leto naznani, da so pomladni dnevi resnično že za ovinkom in da so bolj živahni dogodki vse bližje. Tokrat jih za konec tedna posvečamo vsem ženam, s katerimi preživljamo čas. Kam jih torej peljati za vikend, že imate idejo?

Petek

Ta vikend se bo vse vrtelo okoli dam. Slabše polovice, z godrnjanjem počakajte vse do ponedeljka, poskrbite da bo žena sita in koza lačna. Ali kako že? Kakorkoli, enkraten način za uvod v dan žena je zagotovo baletna mojstrovina in premiera Labodjega jezera, ki bo preplavil Slovensko narodno gledališče Maribor. Ob pravljični glasbi in prečudoviti koreografiji bo petkov večer nadvse čaroben, nežnejši spol pa povsem raznežen in sproščen.

Seveda bomo vesele tudi vabila na plesni podij, kjer bomo me lahko krilile kot labodi. Abba Stars bodo z brezčasno glasbo legendarne švedske zasedbe Abba poskrbeli za pravo vikend abbomanijo. V Ljubljani, Portorožu in Celju bodo žene prave kraljice plesa.

Sobota

Ni pravega ženskega vikenda brez dobre hrane, krasnih fotk (tudi hrane), dobre literature in odličnega koncerta. Ob 9. uri se v Hiši kulinarike Jezeršek začenja Fotogurmanija, prva celodnevna serija delavnic, namenjena izobraževanju na področju kulinarične fotografije in stiliranja ter dekoriranja pogrinjkov in jedi. Število udeležencev je omejeno, zato nikar ne pozabite pokukati na njihovo spletno stran in se prijavite.

Še ta vikend, do nedelje, 8. marca 2015, se lahko v Ljubljani podružimo na festivalu Fabula 2015, ki v goste vabi z literarnimi presežki, angažiranimi pogovori, s svežimi idejami in z ustvarjalnostjo za mlade.

Lahko pa soboto izkoristimo za izlet k sosedom. Milano navdušuje s svojim enkratnim vrvežem, ki slovi po modnih trendih, sobotni večer v Milanu pa si bomo zapomnili po koncertu londonske glasbenice in plesalke FKA Twigs. Njen glasbeni stil, prežet s trip hopom, alternativnim r’n’b-jem in elektroniko, je med glasbenimi sladokusci znan kot nadvse privlačen stajliš pop z mehkimi šepetajočimi vokali.

Nedelja

Tokratna nedelja bo prav zares namenjena le ženskam. In otrokom. Ti bodo lahko ob 16. uri uživali na otroški delavnici Gregorčki in pomlad v Slovenskem etnografskem muzeju, kjer bomo lahko z njimi gregorčke izdelali iz recikliranih naravnih materialov, v sredo, 17. marca, pa jih na tradicionalni prireditvi Pozdrav pomladi na Eipprovi ulici spustili v Gradaščico.

Dame lahko večer zaužijemo ob prijetni glasbi. V Dvorani komunalnega centra Domžale bodo za pravo energijo za konec tedna poskrbeli Perpetuum Jazzile, v Stolpu Škrlovec v Kranju se bo ob 19. uri Zoran Predin na kantavtorskem večeru predstavil s svojo knjigo Druga žena v haremu, v Domu kulture Kamnik pa se bomo ob 19. uri v šestdeseta vrnili z eno najboljših Beatles tribute skupin Help! A Beatles Tribute Band.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.